Fair Fashion Festival

De  afgelopen  jaren  komt  de  huidige kledingindustrie steeds  vaker  negatief  in  het  nieuws.  Slechte arbeidsomstandigheden  in  de  kledingfabrieken  in  Bangladesh  en  zwaar  vervuilde  rivieren  door  de leerindustrie in India zijn slechts enkele voorbeelden. Helaas is de informatie over welke kleding dan wel eerlijk en duurzaam is, en waar je deze kan kopen, schaars en verspreid.

Het Fair Fashion Festival biedt een platform voor duurzame merken – fair trade, ecologische en innovatieve merken – die zich hard  maken  voor  een  betere  en  eerlijkere  mode-industrie. Tegelijk  is  het  een  kennisplatform  voor consumenten, waar eerlijke en duurzame alternatieven worden getoond, die betaalbaar en hip zijn.

Tijdens het Fair Fashion Festival wordt eerlijke mode in het zonnetje gezet. Er vinden modeshows plaats, bezoekers kunnen direct eerlijk shoppen op de markt en er is verdieping in het onderwerp in de vorm van lezingen en workshops. Daarnaast is het een gezellige en sfeervolle dag met muziek en duurzaam eten en drinken.

De festivals worden georganiseerd in samenwerking met Fair trade gemeentes Utrecht, Groningen en Rotterdam. Sinds 2013 wordt dit festival in Utrecht georganiseerd, waar het inmiddels ongeveer 3000 bezoekers trekt, en sinds 2016 is ook Groningen bekend met het fenomeen. In 2017 heeft het eerste Fair Fashion Festival in Rotterdam plaats gevonden. Het verhaal van eerlijke mode verspreid zich zo steeds meer over Nederland.

Nieuwsgierig geworden naar deze Fair Fashion Festivals? Kijk ook eens op de website van Fair Fashion Festival. Lijkt het jou ook leuk om mee te werken aan zo’n festival en op deze manier kennis over eerlijke mode te delen? Kijk dan bij de vacatures.

Terug
Young & Fair Weg
Masterclass
Max Havelaar Lecture