De organisatie: Young & Fair

Young & Fair is het Nederlandse platform voor jongeren geïnteresseerd en actief in de wereld van eerlijke handel en duurzaamheid. Via dit platform streven wij ernaar om de kennis over eerlijke handel te vergroten en hiermee de markt voor fair trade producten te verruimen. Daarnaast zien wij een rol weggelegd voor Young & Fair om meer jongerenparticipatie te bereiken in de wereld van fair trade. Hiervoor organiseren wij diverse educatieve activiteiten over eerlijke handel en duurzaamheid.

Het team: gastlessen

Samen met CNV Jongeren en Schone Kleren Campagne heeft Young & Fair twee gastlessen voor leerlingen van het voortgezet onderwijs ontwikkeld. Het doel van deze gastlessen is om leerlingen kennis te laten opdoen over eerlijke handel en bewust te maken van de herkomst van alledaagse producten. De twee gastlessen zullen specifiek gaan over de (on)eerlijke handel in de kledingindustrie. Waarbij de leerlingen op een interactieve wijze in aanraking komen met dit onderwerp.  

De functie: coördinator gastlessen

Als coördinator van de gastlessen ben jij aanspreekpunt voor de gastdocenten en je draagt zorg voor het goed verlopen van een gastles van begin tot eind. Daarnaast breng je de gastlessen onder de aandacht bij scholen en zoek je naar potentiële gastdocenten. 

Dit ga je doen:

 • Scholen mailen voor gastlessen
 • Contact onderhouden met scholen
 • Gastdocenten aansturen
 • Evt. gastlessen geven

Wat wij van jou verwachten:

 • Enthousiasmeren
 • Pro-actieve houding
 • Organisatievermogen

Wat wij jou bieden:

 • Ruimte om dingen te proberen en je eigen ideeën te ontplooien
 • Werken in een groeiende organisatie met enthousiaste vrijwilligers
 • Ondersteuning en (waar nodig) begeleiding van professionals
 • CV-ervaring bij een vrijwilligersorganisatie

Tijd:

De vacature zal gemiddeld 5 uur per week in beslag nemen.

Interesse?

Word jij enthousiast van deze vacature en denk jij dat jij de persoon bent die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatie naar hrm@youngandfair.nl. We zien je sollicitatie graag tegemoet!