Bij een gevoelstemperatuur van -15°C gingen de vrijwilligers van Young & Fair afgelopen zaterdag de Utrechtse straten op. Bloemenmeisjes en mannen in pak deelden fair trade rozen uit om zo aandacht te vragen voor eerlijke handel.

Hoe fair gaat Utrecht?
Gewapend met maar liefst 2.000 fair trade rozen en een bakfiets stonden de vrijwilligers op de Stadhuisbrug in het centrum van Utrecht. De rozen werden verzorgd door ontwikkelingsorganisatie Hivos in verband met de campagne ‘Power of the Fair Trade Flower’. In de straten van het centrum van Utrecht waren veel rozen in de hand te vinden. Ondanks de kou durfde het winkelend publiek het zelfs aan om het woord lente in de mond te nemen, en dat alles door de fair trade rozen van Young & Fair!

Power of the Fair Trade Flower
De campagne is gericht op het verbeteren van de slechte arbeidsomstandigheden in de bloemensector. Het winkelend publiek werd daarom gevraagd een petitiekaartje te ondertekenen. Hiermee laten consumenten blijken overal in Nederland eerlijke bloemen te willen kunnen kopen. Young & Fair haalde maar liefst 160 handtekeningen op. De petitiekaartjes worden door Hivos aangeboden aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken.  Je kunt zelf je steun betuigen door de online petitie te tekenen.

Bekijk de YouTube-slidehow met het interview van Funx.fm

Masterclass
Met een prachtig vormgegeven flyer informeerde Young & Fair het publiek ook over de stichting zelf en haar aankomende masterclass. Stichting Young & Fair streeft ernaar om kennis over eerlijke handel onder jongeren vergroten en wil hiermee de markt voor fairtradeproducten verruimen. In het weekend van 19-21 april organiseert Young & Fair de Masterclass Duurzame Ontwikkeling in het Dominicanenklooster te Huissen (Gelderland). Studenten en young professionals krijgen de kans om te leren over duurzame ontwikkeling en zo een boost geven aan hun professionele loopbaan.