Food

Finance

Fashion

Duurzaamheid in voedsel is de laatste jaren een steeds meer besproken onderwerp geworden. Het is een onderwerp dat iedereen raakt. Consumenten vragen zich steeds meer af waar hun boodschappen vandaan komen…

en wat er voor nodig is om deze te produceren. Echter, duurzaam eten is ook steeds meer een marketingtool geworden. Logo’s worden groen en de woorden biologisch, lokaal en vers vliegen je om de oren. Er ontstaat een soort duurzaamheidsmoeheid, en het wordt voor de consument steeds lastiger om een bewuste keuze te maken. Ook eerlijk geproduceerd voedsel, hoewel minder in beeld, heeft hiermee te maken. Er zijn meerdere keurmerken, die allemaal weer net iets anders aankaarten. Direct trade van voedselproducten speelt een steeds grotere rol. Er is lokaal geproduceerd voedsel, dat niet per se biologisch hoeft te zijn. Of eerlijk geproduceerde bananen uit Colombia die weer niet duurzaam zijn. Ook is voedselverspilling een groot probleem. Young & Fair begrijpt dat de jongere, welwillende consument door de bomen het bos niet meer ziet. Door kennis te delen en een gesprek te starten over dit onderwerp wil Young & Fair meer helderheid bieden. Daarom komt het onderwerp duurzaam en eerlijk voedsel regelmatig terug in onze evenementen.

Eerlijkheid en de financiële wereld worden over het algemeen niet vaak in een zin genoemd. Sterker nog, vaak hebben mensen hier ronduit een negatieve associatie bij. Hoe komt dit?

Je denkt er wellicht niet direct aan, maar een groot gedeelte van de macht ligt bij het grote gemeenschapsgeld. Denk hierbij aan ons bankgeld, spaargeld, onze pensioenfondsen en ons verzekeringsgeld. Het beheer hiervan ligt bij financiële instellingen. Deze instellingen bezitten hierdoor miljarden en zij beleggen dit geld weer in organisaties. Al dit geld heeft een enorme impact op de economische verhoudingen. Hoe eerlijk is de financiële wereld nu? Hoe zou dit eerlijker kunnen? En wie heeft de mogelijkheid om veranderingen teweeg te brengen? Kan jij als consument daar ook invloed op uitoefenen? Met dit soort vragen wil Young & Fair gesprekken en discussies starten, om zo een licht te schijnen op dit minder bekende onderwerp.

Waar komt het T-shirt dat je draagt eigenlijk vandaan? En in welke omstandigheden is deze gemaakt? Waar duurzaam voedsel een enorme vlucht heeft genomen, blijft eerlijk geproduceerde kleding nog enigszins achter.

Tegenwoordig is snelle en vluchtige consumptie de norm. Soms koopt men kleding gewoon omdat het goedkoop is. Denken we wel genoeg na voor we kleding aanschaffen? Hebben we het wel echt nodig, of willen we gewoon iets nieuws? De kledingindustrie heeft te maken met enorme kwesties die niet gemakkelijk op te lossen zijn door jaren en jaren van overconsumptie en onverschilligheid. Zo zijn er slechte werkomstandigheden, lage lonen, maar is er ook grote verspilling van materialen door kilo’s aan weggegooide kleding, en het overmatig gebruik van water bij de productie ervan. Dit zijn allemaal feiten die Young & Fair wilt delen om bewustzijn rondom dit onderwerp te vergroten, en te informeren over alternatieven om de consument zo te helpen een bewustere keuze te maken.

Evenementen en activiteiten over Food:

Evenementen en activiteiten over Finance:

Evenementen en activiteiten over Fashion:

Meer Food
Meer Finance
Meer Fashion