Het Bestuur

/Het Bestuur
Het Bestuur2018-11-18T15:50:47+00:00
Julie Zwinkels
Julie ZwinkelsVoorzitter
“Ik ben Julie Zwinkels. Op het moment studeer ik sociologie aan de Universiteit Utrecht. Afgelopen jaren ben ik me gaan verdiepen in duurzaamheid, ontwikkelingshulp en het klimaat. Ik kwam erachter dat wanneer wij voor volgende generaties een leefbare aarde willen garanderen, wij snel iets moeten veranderen aan ons gedrag.”

“Deze treurige realisatie maakte mij tegelijkertijd enthousiast om me te verdiepen in duurzame concepten, en mij hiervoor hard te maken. Ik liep een stage bij Stichting Fairtrade Gemeente Nederland en leerde om op een positieve en motiverende manier mij in te zetten voor eerlijke handel. Nu krijg ik als voorzitter bij Young & Fair de kans om mij opnieuw in te zetten voor mijn idealen. Ik hoop jongeren bewust te maken van hun consumptie en hen te enthousiasmeren voor duurzame initiatieven, met name fairtrade. Ik zal, naast mijn taken als voorzitter, de gastlessen op het voortgezet onderwijs begeleiden. Ik heb enorm veel zin in dit avontuur in het Young & Fair bestuur!”

Jochem Broersen
Jochem BroersenPenningmeester
“Ik leerde Young & Fair kennen toen ik nog vrijwilliger was bij Fairtrade Utrecht. Beide stichtingen hebben in der tijd gezamenlijk het Fair Fashion Festival bedacht en opgezet. Het jaar daarna werd ik gevraagd coördinator te worden van het Young & Fair communicatie-team.”

“Dit heb ik een ruime anderhalf jaar met veel plezier gedaan. Momenteel houd ik me binnen het bestuur bezig met het verder professionaliseren van de organisatie. We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid en mijn focus is te zorgen dat we weer klaar zijn voor de toekomst!

Naast Young & Fair ben ik ondernemer en freelancer op het gebied van digitale communicatie. Zodoende leer ik veel type organisaties kennen en deze kennis zet ik graag in binnen de stichting Young & Fair.”

Dorien Panhuyzen
Dorien PanhuyzenSecretaris
“Ik ben Dorien Panhuyzen, tweedejaars student Algemene Sociale Wetenschappen aan de UU. Duurzaamheid is voor mij vanaf een relatief jonge leeftijd een grote interesse geweest en gebleven. Naast dat ik zelf zo duurzaam mogelijk wilde consumeren wilde ik mij ook altijd actief in gaan zetten, de vraag was alleen nog, hoe?”

“Ik merkte sinds een paar jaar dat de grootste interesse toch wel lag op het vlak van Fair Trade. Dankzij de Summer School van Utrecht University heb ik meer kennis kunnen vergaren betreft keurmerken en o.a. ook de politiek in de Europese Unie rondom duurzaamheid.

Op dit moment volg ik een minor in Sociaal Ondernemerschap bij de REBO, mijn grootste wens is een eigen onderneming te starten die zich gaat focussen op duurzaamheid en dan met name Fair Trade. Voorlopig bleef het feit, dat ik nog niet wist hoe ik in de tussentijd mij in ging zetten for the better cause, aan mij knagen. Echter in de zomer van 2017 kreeg ik te horen dat er een opening kwam in het bestuur bij Young & Fair hier in Utrecht. Een uitgelezen kans om te gaan solliciteren en dat knagende gevoel achter me te laten. Sinds september 2017 ben ik de nieuwe secretaris voor Young & Fair en kan ik mij eindelijk in gaan zetten om de wereld een stukje beter te maken!”

Myrthe Minnaert
Myrthe MinnaertBestuurslid Vrijwilligers en Organisatie
“Ik ben Myrthe Minnaert. Ik leerde Young & Fair kennen via het Fair Fashion Festival Utrecht in 2015. Ik studeerde opdat moment in Rotterdam en wilde graag meer doen met mijn passie voor een eerlijke wereld en duurzaamheid. Dit heb ik toen gedaan als projectleider van het eerste Fair Fashion Festival in Rotterdam samen met een super team van vrijwilligers.”

“Het is me sindsdien simpelweg niet gelukt om Young & Fair los te laten. Ik zie Young & Fair als een verzameling gepassioneerde en gemotiveerde studenten en young professionals die samen keihard werken aan de wereld van de toekomst. In mijn rol als bestuurslid Vrijwilligers en Organisatie wil ik ervoor zorgen dat Young & Fair niet alleen een plek is waar je in je vrije tijd aan een betere wereld kan werken, maar ook een plek waar je gelijkgestemden, vrienden en wie wat nog meer kunt vinden!”

Lotte Oosterhek
Lotte OosterhekBestuurslid Communicatie
“Ik ben Lotte Oosterhek. Acht maanden geleden ben ik met veel plezier begonnen als coördinator van het communicatieteam van Young & Fair. Ik had tijdens mijn bachelorstudie veel geleerd over de oneerlijke verdeling op deze wereld en het werd mij steeds duidelijker dat er voor een eerlijkere wereld veel zal moeten veranderen in het gedrag van de mensen in rijkere westerse landen.”

“Ik merkte dat er helaas nog veel mensen in mijn omgeving waren die dit niet zagen en wilde dan ook graag laten zien hoe wij als “gewone mensen” kunnen bijdragen aan een eerlijkere wereld. Young & Fair leek mij de perfecte organisatie om dit te doen en de afgelopen maanden bleek dit zeker waar te zijn. Ik heb namelijk ervaren hoeveel je kunt bereiken met het communiceren over duurzame en eerlijke consumptie. De komende tijd hoop ik als Bestuurslid Communicatie onze doelgroep nog verder te kunnen uitbreiden om op die manier steeds meer mensen bewust te maken van hun consumptiegedrag!”

Word jij het nieuwe bestuurslid van Young & Fair? Kijk snel bij de vacatures.

Vacatures