Jonathan de Jager
Jonathan de JagerVoorzitter
“Ik ben Jonathan de Jager, op dit moment doe ik de master Computing Science in Utrecht. Naast studeren zwem ik graag en ben ik altijd te porren voor een goed gesprek. Ik vind het leuk om in een team samen te werken en bezig te zijn met de toekomst van Young and Fair.”

“Duurzaamheid in het dagelijks leven vind ik belangrijk en is iets waar ik zelf ook mee bezig ben. Young and Fair is een mooie organisatie die het mogelijk maakt om hier ook samen mee bezig te zijn. Dit maakt mij enthousiast om voorzitter van Young and Fair te zijn.”

Nadya van Gent
Nadya van GentSecretaris
“Ik ben Nadya van Gent. Sinds februari 2019 ben ik de nieuwe secretaris bij Young & Fair. Graag wilde ik naast mijn betaalde baan vrijwilliger worden. Toen ik zag dat Young & Fair een nieuwe secretaris zocht, was de keuze snel gemaakt.”

“Ik sta volledig achter de missie van Young & Fair om jongeren in staat te stellen bewuster te consumeren door kennis te delen over duurzame consumptie. Samen met een grote groep vrijwilligers zetten we ons in om deze missie te bereiken. Zelf heb ik geen achtergrond in duurzaamheid of fairtrade, maar wil hier graag meer over leren. Ik ben dan ook erg blij dat ik door het vervullen van deze bestuursfunctie een steentje kan bijdragen en mezelf verder kan ontwikkelen op dit gebied.”

Jochem Broersen
Jochem BroersenPenningmeester
“Ik leerde Young & Fair kennen toen ik nog vrijwilliger was bij Fairtrade Utrecht. Beide stichtingen hebben in der tijd gezamenlijk het Fair Fashion Festival bedacht en opgezet. Het jaar daarna werd ik gevraagd coördinator te worden van het Young & Fair communicatie-team.”

“Dit heb ik een ruime anderhalf jaar met veel plezier gedaan. Momenteel houd ik me binnen het bestuur bezig met het verder professionaliseren van de organisatie. We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid en mijn focus is te zorgen dat we weer klaar zijn voor de toekomst!

Naast Young & Fair ben ik ondernemer en freelancer op het gebied van digitale communicatie. Zodoende leer ik veel type organisaties kennen en deze kennis zet ik graag in binnen de stichting Young & Fair.”

Myrthe Minnaert
Myrthe MinnaertBestuurslid Vrijwilligers en Organisatie
“Ik ben Myrthe Minnaert. Ik leerde Young & Fair kennen via het Fair Fashion Festival Utrecht in 2015. Ik studeerde opdat moment in Rotterdam en wilde graag meer doen met mijn passie voor een eerlijke wereld en duurzaamheid. Dit heb ik toen gedaan als projectleider van het eerste Fair Fashion Festival in Rotterdam samen met een super team van vrijwilligers.”

“Het is me sindsdien simpelweg niet gelukt om Young & Fair los te laten. Ik zie Young & Fair als een verzameling gepassioneerde en gemotiveerde studenten en young professionals die samen keihard werken aan de wereld van de toekomst. In mijn rol als bestuurslid vrijwilligers en organisatie wil ik ervoor zorgen dat Young & Fair niet alleen een plek is waar je in je vrije tijd aan een betere wereld kan werken, maar ook een plek waar je gelijkgestemden, vrienden en wie wat nog meer kunt vinden!”

Lotte Oosterhek
Lotte OosterhekBestuurslid Communicatie
“Ik ben Lotte Oosterhek. Acht maanden geleden ben ik met veel plezier begonnen als coördinator van het communicatieteam van Young & Fair. Ik had tijdens mijn bachelorstudie veel geleerd over de oneerlijke verdeling op deze wereld en het werd mij steeds duidelijker dat er voor een eerlijkere wereld veel zal moeten veranderen in het gedrag van de mensen in rijkere westerse landen.”

“Ik merkte dat er helaas nog veel mensen in mijn omgeving waren die dit niet zagen en wilde dan ook graag laten zien hoe wij als “gewone mensen” kunnen bijdragen aan een eerlijkere wereld. Young & Fair leek mij de perfecte organisatie om dit te doen en de afgelopen maanden bleek dit zeker waar te zijn. Ik heb namelijk ervaren hoeveel je kunt bereiken met het communiceren over duurzame en eerlijke consumptie. De komende tijd hoop ik als bestuurslid communicatie onze doelgroep nog verder te kunnen uitbreiden om op die manier steeds meer mensen bewust te maken van hun consumptiegedrag!”

Word jij het nieuwe bestuurslid van Young & Fair? Kijk snel bij de vacatures.