Food2018-10-15T19:14:03+00:00

Food

Vegan pulled jackfruit 

april 7th, 2019|

Vegan pulled jackfruit  Een stuk vlees is voor veel mannen een stokpaardje waarvan ze niet willen dat het afgenomen wordt. Ook voor de schrijver van dit artikel is een zomerse barbecue met spareribs, gegrilde worstjes en kipsaté een vooruitzicht om bij te watertanden. Menig lezer en aanhanger van Young & Fair klinkt dit waarschijnlijk als [...]

Freekeh-salade met gegrilde courgette, peppadews en dille

maart 17th, 2019|

Freekeh-salade met gegrilde courgette, peppadews en dille Maart staat dit jaar weer in het teken van de Week Zonder Vlees (11 t/m 17 maart). Initiatiefnemer van deze actie is Isabel Boerdam van het bekende blog ‘De hippe vegetariër’. Haar doel is: “een daadkrachtig initiatief lanceren met impact, [...]

Recept: Vijfschaft met mosterdsaus

januari 7th, 2019|

Recept: Vijfschaft met mosterdsaus Vijfschaft met mosterdsaus De kerstdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar en Koning Winter hebben zich inmiddels gemeld: tijd voor échte winterkost. Voor dit recept kiezen we niet voor Fairtrade producten, maar nemen we de lokale cuisine met louter seizoensgroenten voor onze rekening. Omdat [...]

Fairtrade kruidnoten

december 2nd, 2018|

Een recept voor Fairtrade kruidnoten Ingrediënten 100 gram roomboter of kokosolie  50 ml melk (veganvariant: soja-, amandel- of rijstemelk)  250 gr speltmeel of bloem 125 gram ruwe rietsuiker (fairtrade) 2 tl bakpoeder 1/4 tl zout 1 1/2 el speculaaskruiden  optioneel:  een vleugje kaneelpoeder (fairtrade) Bereidingswijze Verwarm de [...]

Welke weg reist jouw koffie? Internationale Dag van de Koffie

oktober 15th, 2018|

Welke weg reist jouw koffie? Internationale Dag van de Koffie De (on)bekende weg van koffie De wekker gaat. Het is nog vroeg, tijd voor een kop koffie. Voordat deze koffie in onze beker beland heeft het duizenden kilometers afgelegd. Nederlanders drinken per persoon meer koffie dan [...]

Hoe leef je duurzaam? Dag van de Duurzaamheid

oktober 15th, 2018|

Hoe leef je duurzaam? Dag van de Duurzaamheid Dag van de Duurzaamheid Bewust, ecologisch, duurzaam… allerlei begrippen die we tegenwoordig overal tegenkomen. Goed teken! De woorden streven alle 3 voor een milieuvriendelijkere wereld. Zo staat ‘bewust’ puur voor ‘het ervan bewust zijn/erbij nadenken’. Bewust zijn is [...]

Fair Food Recept: Chocolade Bananenijs

september 5th, 2018|

Chocolade bananenijs Omdat ijs altijd een goed idee is, delen we deze maand een heerlijk recept voor chocolade bananenijs! Ingrediënten voor vier personen: - 6 Fair Trade bananen - 4 eetlepels cacao poeder - 100 ml plantaardige melk - 200 ml biologische slagroom - 200 gram pure Fair Trade chocolade - 50 [...]

Een filmavond in het teken van de (Dole) banaan

december 15th, 2014|

Buiten is het erg koud, maar in restaurant Griftpark in Utrecht is het aangenaam warm. We worden verwelkomd met heerlijk bananenbrood en een bananensmoothie, uiteraard gemaakt van fair trade bananen. Young & Fair organiseerde op 3 december een filmavond. Deze avond stond geheel in het teken van de (Dole) banaan.  [...]

Bananen blijven een gevoelig en actueel onderwerp

november 29th, 2014|

Young & Fair goes Bananas! Op woensdag 3 december organiseert Young & Fair een filmavond die in het teken staat van de banaan. Tijdens deze avond zul je de documentaire ‘Bananas! On trial for Malice’ zien, waarin blijkt dat de bananenketen minder mooi is dan hij lijkt. “De film brengt [...]

Een ontmoeting met producenten van fairtrade koffie en bananen

november 23rd, 2013|

Ter gelegenheid van haar 25-jarige bestaan heeft de stichting Max Havelaar in samenwerking met Young & Fair een ontmoeting tussen consumenten en producenten georganiseerd. Op 19 november jl. was het zover, een zaal vol geïnteresseerde jongeren ging in gesprek met een koffieproducent uit Honduras en een bananenproducent uit Colombia. Door Ellen [...]