Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Fair Recept Gele Curry

Delen

Fair Recept Gele Curry

Omdat af en toe zonder vlees eten heel veel voordelen heeft, delen wij een Fair Recept. Vandaag een recept voor een gele curry met zoete aardappel & ananas!

Ingrediënten voor 4 personen

1 gesnipperde ui, 1 uitgeperste teen knoflook, 1 bosje lente-uien ringen, 150gr jonge blad spinazie, 3 zoete aardappelen in blokjes, 400ml kokosmelk, 1 pakje fairtrade gele currypasta, 227gr ananas, 300gr pandanrijst, 2 el zonnebloemolie, 50 g gehakte ongezouten pinda’s, ½ tl kaneel, zout en peper

Bereidingswijze (45 minuten)

Besprenkel de zoete aardappels met 1 el olie, kruid met peper en zout en leg ca. 25 min.op een bakplaat in een voorverwarmde oven (180 °C) totdat deze goudbruin en zacht zijn. Kook de rijst en fruit de ui en knoflook glazig met 1 el olie. Voeg de currypasta toe en fruit even mee. Giet de kokosmelk erbij en kook. Voeg de kaneel, spinazie, de helft van de lente-ui en de aardappel toe en laat op laag vuur nog 3 min. pruttelen. Doe de ananas erdoor en verwarm kort mee. Doe de rijst in een kom en schep de curry erover. Garneer met de achtergehouden lente-ui en de gehakte pinda’s.

Geschreven door Jasper van de Krans

Recept door   en foto door