Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De feiten en fabels over de Masterclass

Delen

De feiten en fabels over de Masterclass

De Masterclass geeft alleen theorielessen, de gastlessen zijn meer voor hobbyisten dan voor carrièretijgers bedoeld en het niveau is niet om over naar huis te schrijven. Waar of niet waar? Een student, starter en young professional vegen fabels over de Masterclass van tafel en geven je harde feiten.

“De Masterclass combineert theorie met de praktijk”
Esther van Bezooijen bezocht in   de Masterclass. De 22-jarige studente Journalistiek had maar één doel voor ogen: zich specialiseren. “Als journalist is het belangrijk om je te ontwikkelen als deskundige over één bepaald onderwerp. Ik ben geïnteresseerd in voedsel en duurzaamheid en zag via de   dat Young & Fair de Masterclass organiseerde. Het onderdeel Voedselsystemen sprak me erg aan en dus bezocht ik het weekend.  Zoals ik had verwacht leerde ik veel van de gastsprekers en raakte ik snel aan de praat met gelijkgestemden. Het was daarnaast leuk dat we naar een boerderijwinkel van een biologische teler gingen. We leerden hierdoor niet alleen de theorie over duurzaam voedsel, maar zagen ook hoe het in de praktijk geproduceerd wordt. Andere deelnemers hebben me tevens veel tips gegeven over stages en vrijwilligerswerk. Tijdens mijn sollicitatie voor een stage bij foodmagazine Jamie Magazine kon ik aantonen dat ik niet alleen geïnteresseerd ben in voedsel, maar dat ik me er ook mee bezig hield bij onder andere de Masterclass. Dus als je je wilt verdiepen in een bepaald onderwerp over duurzaamheid, raad ik de Masterclass zeker aan!”

“Ik denk nog steeds terug aan de Masterclass”
Young & Fair plaatste in   een  -post over de Masterclass. Toen Iris van der Meer (27), junior adviseur planning Agroforestry & Entrepreneurship Market deze zag, was ze om. “Ik ben geïnteresseerd in fair trade en duurzaamheid. Mijn achtergrond in bos- en natuurbeheer hangt daar nauw mee samen. Hierdoor sprak het onderdeel Fairtrade & Marketing van de Masterclass me erg aan. Ik leerde er meer over de sociale kant van fair trade en marktwerking. Het was tevens erg leuk om gelijkgestemden te ontmoeten! De deelnemers zetten zich met ontzettend veel passie in voor duurzaamheid en hun eigen onderneming. Door met hen te discussiëren heeft de Masterclass mij geholpen om een beter beeld te vormen van de problematiek rondom het gebrek aan eerlijke handel en duurzaamheid. Op mijn huidige werk denk ik nog steeds terug aan de fair trade initiatieven en alternatieven die we besproken tijdens de Masterclass in 2014.”

“Ik verbaasde me over het hoge niveau van de Masterclass”
Kennis vergaren over duurzaamheid voor een lage prijs, dat leek business analist Jonas Sweep (29) twee jaar geleden wel wat. “Ik nam aan dat de Masterclass 2013 een symposium zou zijn, zoals op de universiteit. Tegen al mijn verwachtingen in lag het niveau van de sprekers en het enthousiasme van de deelnemers vele malen hoger. Ik had me pas laat aangemeld voor het weekend en werd hierdoor bij het onderdeel Water ingedeeld. Hoewel ik hier aanvankelijk niet voor had gekozen, bleek dit een erg interessant onderwerp te zijn. De kennis die ik over water opdeed en het contact dat ik met de sprekers van de Deltacommissie had hebben mij een stageplek bij een adviesbureau opgeleverd. Hier heb ik veel geleerd. Nu werk ik voor een ander adviesbureau waarin de mobiliteit van en op water voor klanten zoals Rijkswaterstaat erg belangrijk is. De Masterclass heeft mij in mijn carrière dus erg geholpen en het zaadje geplant waar ik nu de vruchten van pluk. Ik kan het iedereen aanraden.”

Wil je zelf meer fabels en feiten over   ontrafelen? Bezoek dan   op 19 tot en met 21 juni!