Vrijwilliger in de Spotlight: Adriaan

Omdat Young & Fair zó veel leuke vrijwilligers heeft, willen we af en toe iemand in de spotlight zetten. Deze week krijgen we de kans om meer te leren over Adriaan! Meer weten over Adriaan? Spreek hem gerust een keer aan op een vrijdagmiddagborrel of stuur hem een leuk mailtje.

Wat is je naam? Mijn naam is Adriaan Schuitemaker

Hoe oud ben je? Ik ben 28 jaar

Wat doe je binnen Young & Fair? Ik verzorg vooral de video-content voor Young & Fair, zoals de after movie over het Fair Fashion Festival en andere video’s over duurzaamheid.

Waarom heb je gekozen betrokken te zijn bij Young & Fair? Na mijn afstudeerdocumentaire over eerlijke kleding wilde ik meer gaan doen om onderwerpen m.b.t. eerlijkheid en duurzame handel onder de aandacht te brengen. Ik heb contact opgenomen met Young & Fair en nu mag ik mijn steentje bijdragen.

Wat is je favoriete eten? Quiche – een maaltje waar je lekker kan combineren met allerlei soorten groenten en kaas; een smaaksensatie.

Is er iets waar je spijt van hebt dat je wél of juist niet gedaan hebt? Ik heb ooit een keer een spijkerbroek gekocht bij de Jack & Jones waarvan ik dacht toch nog een beetje iets goeds te doen. Aan de binnenkant van de broek stond dat ik de broek weer bij de winkel in kon leveren en dat zij ‘m dan recyclen. Na een aantal jaren, versleten wen wel, bracht ik ‘m terug om ‘m te laten recyclen. De winkelmedewerker keek me raar aan en zei dat ik ‘m beter weer mee kon nemen want hier belandt ie in de prullenbak. Toen heb ik er een korte broek van gemaakt en die draag ik nog steeds.

Word je liever aangevallen door een beer of door een zwerm bijen? Als je wordt aangevallen door een zwerm bijen heb je wel echt iets verkeerds gedaan, dan heb je het ook wel verdient. Van een beer snap ik t wel, die moet veel eten anders overleefd ie het niet. Als ie maar wel van de bijtjes afblijft.

Wanneer heb je voor het laatst een brief met de hand geschreven? Dat was meer dan een jaar geleden, naar mijn oma. Ik doe het nu eigenlijk niet meer, jammer!

Wat is de slechtste film die je ooit hebt gezien? De film The Room van Tommy Wiseau is hilarisch slecht. Hij was bedoeld als dramafilm, maar is eerder een komische film geworden hierdoor wordt de film wel vaak bekeken maar met de insteek om te lachen, wat totaal niet de bedoeling was van de regisseur. Op youtube kun je een aantal stukjes zien.

Waar zou jij wonen als je overal op de wereld zou kunnen wonen? In Nepal, maar dan het liefst wel met vrienden en familie (mogen die ook mee?). De twee keer dat ik in Nepal ben geweest heb ik geweldig gevonden. Je gaat een stukje terug in de tijd. De mentaliteit van de Nepalesen spreekt mij ook aan, familie en vriendschap staat centraal.

Wat is de leukste vakantie die je ooit hebt gehad? Afgelopen zomer was ik op Into The Great Wide Open. Ik moet er nog steeds aan terugdenken. Een geweldig festival in een nog mooier landschap en een hele goede sfeer! Ook een heel erg duurzaam festival door de reizen naar Vlieland fossielvrij te maken en alle afval tot grondstof te verheffen.

Als je een dag zou kunnen doen wat je zelf wilt, wat zou je dan doen? Kanoën door onbewoond landschap en dan ’s avonds vuurtje maken en slapen in de openlucht.

Op welke beroemdheid lijk je volgens sommige mensen? Vroeger vonden mensen mij op Klaas-jan Huntelaar lijken. Zo stond ik tijdens een wedstrijd tegenover een verdediger die een hekel had aan Ajax (waar hij speelde). Hij vertelde mij dat ie mij het liefst de wedstrijd uitschopte omdat ik op ‘m leek. Geintje natuurlijk.

Als je een oneindig bedrag zou winnen, hoe zou je jouw huis dan inrichten? Ik zou mijn huis dan wel mooi inrichten, maar ik zou niet meer spullen kopen. We vergeten vaak dat geluk niet in het aantal spullen zit dat je hebt.

Bedankt Adriaan! Wil je na het lezen van deze antwoorden ook deel worden van het Young & Fair team? Bekijk de vacaturepagina op https://www.youngandfair.nl/voor-wie/vacatures/

Ben je ook vrijwilliger en lijkt het je leuk om in de spotlight te staan? Stuur een mailtje naar eveline@youngandfair.nl

Lees verder!