Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Nukuhiva bestaat 10 jaar: tijd voor een Fair Fashion Beach Party!

Delen

Nukuhiva bestaat 10 jaar: tijd voor een Fair Fashion Beach Party!

Door Iris Vrijsen, coördinator team communicatie

Afgelopen zondag 19 juni vierde fair fashion kledingwinkel  haar 10 jarige bestaan. En omdat ook het fair fashion merk  dit jaar 16 jaar bestaat vonden de eigenaren van Nukuhiva en Kuyichi het tijd voor een feest! In Beachclub   in Bloemendaal aan Zee werden de twee jubilea uitgebreid gevierd, met muziek, hapjes en drankjes, een fotohok, een boek waar je je favoriete herinneringen aan Nukuhiva van de afgelopen 10 jaar kon opschrijven (jouw NUKU herinnering), een barbecue en natuurlijk af en toe een speech van mede-eigenaar Floortje Dessing.

Zowel binnen als buiten was de beachclub gedecoreerd met posters en bordjes met teksten over fair fashion, Kuyichi, Nukuhiva en inspirerende quotes. Op de uitnodiging voor het feestje – die onder andere naar vaste klanten was verstuurd – stond de dresscode “Tenue de Organic” en hier heeft zelfs het barpersoneel zich aan gehouden, zij waren allemaal gekleed in Kuyichi T-shirts.

De sfeer was heel gezellig en deed denken aan ons eigen  , met zóveel mensen bij elkaar die fair fashion promoten en de misstanden in de kledingindustrie willen veranderen! In haar toespraak was Floortje Dessing niet alleen heel erg trots dat Nukuhiva al 10 jaar bestaat, ze was ook vooral heel erg blij dat Nukuhiva en ook Kuyichi alive and kicking zijn. En voor de fashionliefhebbers: Floortje onthulde dat Nukuhiva bezig is met de ontwikkeling van haar eigen jeansmerk, de Nukujeans! Meer nieuws hierover volgt binnenkort, in de gaten houden dus!

Naast de winkel in Amsterdam die dit jaar 10 jaar bestaat heeft Nukuhiva ook een vestiging in Utrecht. Deze bestaat dit jaar 8 jaar. Ik kom hier heel vaak en mijn allereerste bewust fair fashion en biologisch gekochte kledingitem heb ik hier 8 jaar geleden, in de toen helemaal nieuwe winkel gekocht. Ik herinner me nog goed dat er een helemaal-eerlijke-en-bijna-helemaal-biologische-kledingwinkel in Utrecht openging en mijn eerste aankoop (een trui) gaf gelijk een heel fijn gevoel bij de winkel en het personeel. Deze trui is écht heel duurzaam, want na 8 jaar draag ik hem nog steeds heel erg vaak! Ode aan Nukuhiva! En op naar het volgende verjaardagsfeestje!

Ken je Nukuhiva nog niet? Ga een keer langs in een van de winkels in Utrecht of Amsterdam of neem een kijkje op de  !

Adres Amsterdam:

Haarlemmerstraat 36

1013 ES Amsterdam

Adres Utrecht:

Zadelstraat 36

3511 LV Utrecht