Blogs2018-10-15T19:08:32+00:00

Freekeh-salade met gegrilde courgette, peppadews en dille

maart 17th, 2019|

Freekeh-salade met gegrilde courgette, peppadews en dille Maart staat dit jaar weer in het teken van de Week Zonder Vlees (11 t/m 17 maart). Initiatiefnemer van deze actie is Isabel Boerdam van het bekende blog ‘De hippe vegetariër’. Haar doel is: “een daadkrachtig initiatief lanceren met impact, [...]

Fair Finance Tip: Duurzaam en fair beleggen

januari 23rd, 2019|

Fair Finance Tip: Duurzaam en fair beleggen Stel: je bent net afgestudeerd of een paar jaar aan het werk en wilt zowel slim als verantwoord sparen of beleggen. Met duurzaam beleggen wordt geïnvesteerd in ondernemingen die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, met respect voor mens, milieu en maatschappij. [...]

Vrijwilliger in de spotlight: Arlette Coenradi

januari 13th, 2019|

Vrijwilliger in de Spotlight: Arlette Omdat Young & Fair zó veel leuke vrijwilligers heeft, willen we af en toe iemand in de spotlight zetten. Deze week krijgen we de kans om meer te leren over Arlette! Meer weten over Arlette? Spreek haar gerust een keer aan op een vrijdagmiddagborrel [...]

Recept: Vijfschaft met mosterdsaus

januari 7th, 2019|

Recept: Vijfschaft met mosterdsaus Vijfschaft met mosterdsaus De kerstdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar en Koning Winter hebben zich inmiddels gemeld: tijd voor échte winterkost. Voor dit recept kiezen we niet voor Fairtrade producten, maar nemen we de lokale cuisine met louter seizoensgroenten voor onze rekening. Omdat [...]

Fairtrade kruidnoten

december 2nd, 2018|

Een recept voor Fairtrade kruidnoten Ingrediënten 100 gram roomboter of kokosolie  50 ml melk (veganvariant: soja-, amandel- of rijstemelk)  250 gr speltmeel of bloem 125 gram ruwe rietsuiker (fairtrade) 2 tl bakpoeder 1/4 tl zout 1 1/2 el speculaaskruiden  optioneel:  een vleugje kaneelpoeder (fairtrade) Bereidingswijze Verwarm de [...]

Aftermovie Fair Fashion Festival Utrecht 2018

november 24th, 2018|

Aftermovie Fair Fashion Festival Utrecht 2018 Ja, daar is die dan: de aftermovie van het FFF in Utrecht! We zien je graag volgend jaar weer terug op het Fair Fashion Festival! https://www.youtube.com/watch?v=T3T_siWM-WU&feature=youtu.be Fair Fashion Festival Fair Fashion Festival Video door: Adriaan Schuitemaker Geschreven door: Eveline Boonstra [...]

‘Money for nothing’: De Week van het Basisinkomen

oktober 15th, 2018|

‘Money for nothing’: De Week van het Basisinkomen Geschreven door Jasper van der Krans Deze week belicht Young & Fair de ‘Week van het Basisinkomen’, een promotie voor een maandelijkse toelage van de staat die genoeg is om van te leven. Het lijkt op het eerste [...]

Welke weg reist jouw koffie? Internationale Dag van de Koffie

oktober 15th, 2018|

Welke weg reist jouw koffie? Internationale Dag van de Koffie De (on)bekende weg van koffie De wekker gaat. Het is nog vroeg, tijd voor een kop koffie. Voordat deze koffie in onze beker beland heeft het duizenden kilometers afgelegd. Nederlanders drinken per persoon meer koffie dan [...]

Hoe leef je duurzaam? Dag van de Duurzaamheid

oktober 15th, 2018|

Hoe leef je duurzaam? Dag van de Duurzaamheid Dag van de Duurzaamheid Bewust, ecologisch, duurzaam… allerlei begrippen die we tegenwoordig overal tegenkomen. Goed teken! De woorden streven alle 3 voor een milieuvriendelijkere wereld. Zo staat ‘bewust’ puur voor ‘het ervan bewust zijn/erbij nadenken’. Bewust zijn is [...]

Fair Food Recept: Chocolade Bananenijs

september 5th, 2018|

Chocolade bananenijs Omdat ijs altijd een goed idee is, delen we deze maand een heerlijk recept voor chocolade bananenijs! Ingrediënten voor vier personen: - 6 Fair Trade bananen - 4 eetlepels cacao poeder - 100 ml plantaardige melk - 200 ml biologische slagroom - 200 gram pure Fair Trade chocolade - 50 [...]

Fair Recept: Gele Curry met Zoete Aardappel & Ananas

augustus 6th, 2018|

Omdat af en toe zonder vlees eten heel veel voordelen heeft, delen wij een Fair Recept. Vandaag een recept voor een gele curry met zoete aardappel & ananas! Ingrediënten voor 4 personen 1 gesnipperde ui, 1 uitgeperste teen knoflook, 1 bosje lente-uien ringen, 150gr jonge blad spinazie, 3 zoete aardappelen [...]