Food

Food2021-04-16T12:33:28+01:00

Internationale dag van het bier

augustus 3rd, 2018|Blog, Food|

Piepertjes & Bammetjesbier Het is vandaag de Internationale Dag van het Bier! Als we het over duurzaamheid hebben is bier niet echt een passend onderwerp. Er zijn ongeveer 400 soorten bier op deze wereld en er komt toch veel kijken bij het brouwen van een biertje. Denk aan de [...]

Wereld Chocolade Dag

juli 7th, 2018|Blog, Food|

Het is vandaag Wereld Chocolade Dag! Op 7 juli, 1550 werd chocola namelijk voor het eerst geïntroduceerd in Europa. En daar zijn wij als Young & Fair Vrijwilligers nog steeds erg blij mee, dus vieren wij de Wereld Chocolade Dag mee met wat heerlijke Fair Trade Chocola. Eerlijke prijs [...]

Internationale Ananasdag!

juni 27th, 2018|Blog, Food|

Het is vandaag Internationale Ananasdag! Bij Young & Fair maken we daar natuurlijk Fair Trade Ananasdag van. Hoe vier jij deze dag? Met een reep Tony Chocolonely wit kokos-ananas of met een heerlijke Pina Colada met fair trade ananas en kokos?

Biologische Winkel: De Veldkeuken (Video)

juni 12th, 2018|Blog, Food|

De Veldkeuken In Nederland wordt veel brood gegeten, zowel ‘s ochtends als ‘s middags. Er is veel om uit te kiezen en er zijn verschillende soorten brood. Young & Fair Vrijwilliger Adriaan was benieuwd naar brood uit de buurt (Utrecht) en wat dit zo bijzonder maakt. Zo heeft hij [...]

Biologische Winkel: Rio de Bio (Video)

februari 27th, 2018|Blog, Food|

Young & Fair vrijwilliger Adriaan doet regelmatig boodschappen bij Rio de Bio. Het is een klein winkeltje aan de Adelaarstraat in Utrecht waar biologische en grotendeels lokale producten worden verkocht. Deze producten komen uit Utrecht en omstreken. Het is een gemeenschap; medewerkers, klanten en leveranciers vormen samen de coöperatie [...]

Groen slapen en eten

oktober 10th, 2016|Blog, Fair Weg, Food|

Geschreven door Marije Kos   Ik ben dol op reizen maar dit gaat vaak mis met mijn interesse in duurzaamheid. Ik ben daarom op zoek gegaan naar duurzame manieren om te reizen en heb hier een aantal blogs over geschreven. In deze blog vertel ik over slapen en eten als [...]

Plasticvrij leven: hoe doe je dat?

augustus 17th, 2016|Blog, Food|

Geschreven door Desiree Weijs van www.aandachtigeblog.nl Vorige week vertelde ik jullie dat ik op dieet ben gegaan. Niet om af te vallen, maar om minder plastic te verbruiken. Het doel? Geen wegwerpplastic meer verbruiken. Aangezien de gemiddelde Nederlander zeven plastic verpakkingen per dag (!) gebruikt, kan dat best een beetje minder. [...]

Plasticvrij leven: waarom?

augustus 10th, 2016|Blog, Food|

Geschreven door Desiree Weijs van www.aandachtigeblog.nl De tijd van geitenwollensokken is wat mij betreft voor goed voorbij. Duurzaamheid is niet langer meer suf of saai, maar juist hip en leuk. Ik zie het als een uitdaging om elke dag net weer iets groenere keuzes te maken. In juli ging ik [...]

Fair om de wereld: vrouwenpower en fair trade koffie uit Nicaragua

juni 1st, 2016|Blog, Fair Weg, Food|

Nicaragua is weliswaar één van de armere landen in Centraal-Amerika: toch weerhoudt dat de inwoners er bepaald niet van om met een glimlach op hun gezicht vreugdevol en lachend door het leven te gaan. Gastblogger Iris van Graven neemt je mee naar dit land van liefdevolle mensen waar ze in april kennis mee maakte. Koffie is, naast bananen, een van de belangrijkste exportproducten van Nicaragua. Een groot deel van de bevolking is dan ook werkzaam in de koffieproductie.

Direct trade: geen keurmerk en toch duurzaam?

oktober 28th, 2015|Blog, Food|

Door: Diede Verstegen.  Bij duurzame producten wordt al snel gedacht aan producten met een keurmerk: zoals UTZ certified, fairtrade, organic etc. Maar betekent dit dat alleen producten die een keurmerk hebben op een duurzame manier zijn geproduceerd? Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek gedaan naar Direct Trade koffie. Direct Trade [...]

Eerlijk tafelen: duurzaam dessert

september 16th, 2015|Blog, Food|

Sinds kort geven we je tips over hoe je je zo fair trade of biologisch mogelijk kunt kokkerellen. Na meerdere dinerrecepten is het nu tijd voor het nagerecht: een heerlijk duurzaam dessert. Bij de woorden ‘duurzaam’ en ‘dessert’ in één zin denk je misschien aan Ben & Jerry’s. Maar een [...]

App review: Questionmark

september 9th, 2015|Blog, Food|

Zowel apps als duurzaamheid zijn hot en happening. Als we die met elkaar combineren krijg je duurzaamheid-apps. Wat zijn dat, en wat kun je hier mee? Elke maand test blogger Jochem er één voor je uit. Met deze keer de app: "Questionmark".  Wat doet Questionmark? Questionmark is app zoals ik die [...]

Groen is ook maar gewoon een kleur

augustus 11th, 2015|Blog, Finance, Food|

Deze blog gaat niet over Coca Cola Life en ook niet over stevia. Daar had hij wel over moeten gaan, zoals afgesproken in de vorige vergadering van het Young & Fair communicatieteam. Want Coca Cola Life zit in een mooi groen jasje en dus hadden wij bedacht dat daar vast [...]

Eerlijk tafelen: een pure pastasalade

juli 17th, 2015|Blog, Food|

We kennen fair trade bananen, thee en hagelslag. Daar houden we ook van! Maar wat nou als je snel een volledig eerlijke of biologische maaltijd voor jezelf en je huisgenoten wilt maken? Waar haal je je boodschappen en wat maak je ermee klaar? Young & Fair zoekt het elke maand [...]

Eerlijk tafelen: fair familiediner

juni 22nd, 2015|Blog, Food|

We kennen fair trade chocola, koffiebonen en wijn. Daar houden we ook van! Maar wat nou als je een volledig eerlijke of biologische maaltijd voor je ouders wilt serveren? Waar haal je dan je boodschappen en wat kan je ermee klaarmaken? Young & Fair zoekt het elke maand voor je [...]

Zero waste: kan de prullenbak de deur uit?

mei 21st, 2015|Blog, Food|

Het gebeurt mij te vaak: sta ik weer bij de kassa zonder tas. Meestal doe ik een poging om al mijn boodschappen in mijn jaszakken te proppen en de rest onder m'n armen mee naar huis te slepen, maar soms ontkom ik er niet aan en koop ik weer een plastic tas. [...]

Hoe lang eet ik nog chocolade?

januari 25th, 2015|Blog, Food|

Door: Hilda van Reeuwijk. Zondag 11 januari was het dan zover, het Big Fat Chocolate Debate. Ik had er zin in! Niet alleen vanwege de chocoladeproeverij, al ben ik werkelijk dol op chocolade. Maar ook omdat een van de grootste cacaoleveranciers Ghana is, het land waar ik in 2010 verliefd [...]

Go to Top