De organisatie: Young & Fair

Young & Fair is een Nederlandse organisatie die eerlijke handel en duurzaamheid onder de aandacht brengt bij jongeren, studenten en young professionals. Dit doen wij via verschillende evenementen, gastlessen, sociale media en onze website, waarbij een positieve benadering voorop staat. Deze missie wordt uitgedragen en uitgevoerd door een enthousiaste groep vrijwilligers.

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit vijf bestuursleden. Het bestuur vergadert één keer in de twee weken en werkt (vrijblijvend) af en toe samen om met elkaar te kunnen sparren. Het bestuur heeft aan de ene kant een ondersteunende functie voor de rest van de organisatie. De bestuursleden begeleiden en helpen verschillende teams. Aan de andere kant houdt het bestuur zich bezig met de toekomst van de organisatie. Hieronder vind je de specifiekere taken van de verschillende bestuursfuncties:

 • Voorzitter
 • Secretaris
 • Penningmeester
 • Communicatie
 • Vrijwilligers en Organisatie (HR)

Functie: Voorzitter

Als voorzitter ben jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie. Jij begeleidt en ondersteunt de rest van het bestuur, zit de bestuursvergaderingen voor en bent het gezicht van de organisatie. Verder zorg je voor een goede en leuke samenwerking binnen het bestuur en hou jij je bezig met de visie van de organisatie. Deze functie geeft je ruimte om je eigen ideeën te ontplooien en helpt je bouwen aan een goed netwerk en CV binnen de duurzaamheidswereld.

Functie: Secretaris

Als secretaris hou je je bezig met veel verschillende taken. Allereerst ben je als secretaris verantwoordelijk voor de algemene mailbox en hou je contact met externen en vrijwilligers. Verder notuleer je de bestuursvergaderingen, maak je actielijsten en hou je de administratie bij. Ook archiveer je de administratie. Hou jij van lijstjes en structuur? En heb je oog voor details? Dan is dit de bestuursfunctie voor jou.

Functie: Penningmeester

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiën van de stichting. Je stelt de begroting op voor de stichting en zorgt dat hierbinnen geopereerd wordt. Ook hou je je bezig met het aanvragen van fondsen en de acquisitie van sponsoren. Je ondersteunt de penningmeesters (coördinatoren financiën en acquisitie) van de diverse projecten. Je bent volledig in control op het gebied van financiën en weet precies wat er in- en uitgaat.

Functie: Communicatie

Als bestuurslid Communicatie ben je eindverantwoordelijke voor de communicatiekanalen van de stichting (intern en extern). Je stuurt (de coördinator van) het communicatieteam aan, en biedt waar nodig support aan het team. Je bent de link tussen het team en het bestuur. Verder hou je je bezig met de communicatie van Young & Fair op een strategisch niveau en bedenk je ideeën om Young & Fair nog meer op de kaart te zetten!

Functie: Vrijwilligers en Organisatie (HR)

Als bestuurslid Vrijwilligers & Organisatie hou jij je bezig met de HR-kant van de organisatie. Je evalueert en verbetert waar nodig met het HR-team het wervingsproces van vrijwilligers. Je bent verantwoordelijk voor de interne communicatie en zorgt ervoor dat de structuur van de organisatie mee ontwikkelt met de activiteiten van de organisatie. Je hebt contact met een groot deel van de vrijwilligers en maakt van Young & Fair echt een toffe organisatie! Het HR-team helpt je met de uitvoering van al je plannen.

Wat wij van jou verwachten:

 • Je bent betrokken bij de organisatie en zet je in voor de functie;
 • Je wil je inzetten voor duurzaamheid en eerlijke handel;
 • Je hebt de motivatie om anderen bewust te maken van duurzaamheid en eerlijke handel;
 • Je bent eens in de twee weken aanwezig bij een vergadering.

Wat wij jou bieden:

 • Samenwerken binnen een leuk en gevarieerd team;
 • Ruimte om dingen te proberen en je eigen ideeën te ontplooien;
 • Bouwen aan je netwerk in de duurzaamheidswereld;
 • Een geweldige en leerzame aanvulling op je cv;
 • Een kans om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Goed om te weten:

Young & Fair is een vrijwilligersorganisatie. Het gaat hierbij dan ook om een vrijwilligersfunctie. Je krijgt niet betaald. Het is wel mogelijk om je reiskosten vergoed te krijgen.

Tijd:

De vrijwilligersfuncties zullen gemiddeld 6-8 uur per week in beslag nemen en lopen gedurende 1 schooljaar, van 1 september 2022 tot 1 september 2023.

Interesse?

Word jij enthousiast van deze vacatures en denk je dat jij de persoon bent die wij zoeken? Of heb je vragen over een van de functies hierboven? Stuur dan je cv en motivatie naar hrm@youngandfair.nl. Laat ons in je motivatie weten naar welke functie jouw voorkeur uitgaat. We zien je sollicitatie graag voor 31 juli tegemoet!