Met de trein door Europa

Ook al kunnen we nog niet reizen, we kunnen er wel over dromen en wat voorzichtige plannen maken. Als we deze zomer dan weer op vakantie mogen, dan blijven we waarschijnlijk dichtbij huis. Natuurlijk kun je dan het vliegtuig pakken om zo snel mogelijk op je bestemming aan te komen, maar heb je wel eens gedacht aan de trein? In 2019 gingen vier miljoen Nederlanders je al voor. De trein is een stuk duurzamer dan het vliegtuig en je ziet onderweg ook nog veel meer van de omgeving!

De voordelen van reizen met de trein zijn eindeloos! Zo zit je niet gebonden aan een bepaald gewicht voor je bagage, dus kun je zoveel meenemen als je kunt dragen, en er is altijd nog ruimte voor duurzame souvenirs! Ook heb je vaak veel meer beenruimte in de trein dan in het vliegtuig, wat het een stuk comfortabeler maakt. Verder kun je bijvoorbeeld ook gemakkelijk je hond of je fiets meenemen, en je komt vaak in gesprek met andere reizigers. En het belangrijkste, het is veel duurzamer! Een reis met het vliegtuig belast het milieu 7 tot 11 keer meer dan diezelfde reis met de trein. Van alle opties voor je vervoer binnen Europa, is de trein de beste keuze!

Treintickets

In Nederland kun je jouw kaartjes kopen via de app van de NS. Zo kun je gemakkelijk betalen en hoeven de kaartjes niet meer geprint te worden. Ben je student? Dan kun jij gewoon reizen met jouw student reisproduct.

Toch naar het buitenland en een goedkoop kaartje scoren? Er zijn verschillende manieren om treintickets te kopen. Met Interrail kun je passen kopen die voor verschillende landen geldig zijn, dit kan soms goedkoper zijn dan losse kaartjes, maar je bent hiermee wel iets minder flexibel. Ook de NS verkoopt internationale treintickets. Een andere optie is om direct kaartjes te kopen bij de vervoerder van jouw bestemming.

Happyrail is een online platform waar je gemakkelijk snelle en goedkope treinreizen kunt boeken. Ook kun je gebruik maken van Omio die alle info in het Nederlands aanbiedt. Het voordeel van deze platforms? Dat het de snelste en goedkoopste routes laat zien. Zo ben je ook gelijk van het probleem af dat de trein sloom en duur zou zijn.

Met de trein door Nederland

Raar maar waar, we zullen voorlopig nog even in Nederland moet genieten. Maar als we nog een jaartje ons eigen land moeten of willen ontdekken, dan is dat zeker geen straf! Afgelopen jaar zijn we er massaal achter gekomen hoe mooi ons kikkerlandje eigenlijk is, dus waarom niet nog een jaar de verborgen pareltjes van Nederland ontdekken?

Fashion for Good

In de hoofdstad van Nederland, Amsterdam, is een heus Fashion for Good museum geopend. Een walhalla voor fashion lovers die positieve impact willen maken! Wij voelen ons aangesproken! Hoe kom je er? Lijn 2 stopt praktisch voor de deur. Zin om een stukje te lopen? Vanaf het Centraal Station is het nog geen 15 minuutjes. Heerlijk toch!

Op dit moment is dit museum helaas fysiek gesloten. Maar, niet gevreesd, je kunt een virtuele tour boeken. Kun je genieten van de collectie terwijl je in de trein zit.

Omniversum

Het Omniversum is een begrip in Nederland. De mooiste natuurfilms worden hier gedraaid voor een groot publiek in een geweldig 3D theater. Een prachtig initiatief voor de vele reizen die wij anders zouden maken. Zeker een favoriet van ons! En, er stoppen meerdere bussen en trams pal voor de deur. Wat een luxe.

Ook het Omniversum komt voor nu even bij jou thuis. Dus, heat up the popcorn, en kijk jouw favoriete natuurfilm via Pathé thuis!

Het Pieterpad

Een tip van ons voor de aankomende vakantie. Wandel het Pieterpad. Een grote uitdaging en een ervaring die niemand je meer afneemt. Een route van 500 km dwars door Nederland. Van Noord naar Zuid of andersom. Een geweldige route door de prachtige natuur en dorpjes van Nederland.

Moe van het wandelen? Stap lekker in de trein naar huis. Een tip! Het Pieterpad loop je waarschijnlijk niet in 1 dag. Een voordeelabonnement van de NS kan dus de moeite waard zijn.

Fietsen door Nederland

Heb jij een mountainbike? Een racefiets of een gewone fiets? Een dag fietsen is heerlijk. Laat je afzetten in Zuid-Limburg. De fiets mag voor 6 euro namelijk mee in de trein ongeacht de lengte van de trip. Wat dacht je van een trip door de heuvels op de mountainbike of de racefiets? Lekker een stukje vlaai eten in het gras? Of een kastelentocht in de provincie Utrecht? Of verse aardbeien scoren in de Betuwe? Niets is lekkerder dan die sappige oer Hollandse vruchtjes na een fietstocht.

Natuurlijk mag je ook een ander mooi plekje kiezen in Nederland. De trein stopt namelijk op heel veel mooie plekken. Een mooi plekje gevonden dat je wilt delen? Tip ons vooral!

Geschreven door: Manon Weiss

Bronnen:

https://www.milieucentraal.nl