De organisatie: Young & Fair

Young & Fair is een Nederlandse organisatie voor jongeren geïnteresseerd en actief in de wereld van eerlijke handel en duurzaamheid. Young & Fair gelooft dat we door kennis te delen over duurzame consumptie, jongeren in staat stellen bewuster te consumeren. Dit doen wij via verschillende evenementen, social media en onze website, waarbij een positieve benadering voorop staat. Deze missie wordt uitgedragen en uitgevoerd door een enthousiaste groep vrijwilligers bestaande uit studenten en young professionals.

Het Team: Communicatieteam

Het communicatieteam bestaat uit een groep mensen met allerlei verschillende achtergronden en vaardigheden. Zo zijn er content creators, grafisch vormgevers en socialmediamanagers. Samen zorgt het communicatieteam voor alle externe communicatie van Young & Fair. Ons doel? Zo veel mogelijk jongeren te bereiken en bewust te maken van eerlijke handel en duurzaamheid.

Het communicatieteam ondersteunt daarnaast ook de verschillende projectteams, zoals Fair Fashion Festival en Food For Thought, met bijvoorbeeld de vormgeving en social media. Onze evenementen zijn onze paradepaardjes en krijgen dan ook een prominente rol op onze socials. Hierdoor zal jij de organisatie binnen korte tijd goed leren kennen!

Jouw functie

Op dit moment wordt het communicatieteam opnieuw ingericht en is er dus veel vrijheid om de functie naar eigen wens vorm te geven. Uiteraard zijn er wel een aantal dingen die wij van jou verwachten. Wij hebben nu eenmaal grote ambities!

Als Algemeen Social Media Manager ben jij verantwoordelijk voor de overall social media van Young & Fair. Jij houdt de pagina’s up-to-date en beantwoordt alle berichten. De content voor op de pagina’s krijg je aangereikt vanuit het communicatieteam. Verder heb je nauw contact met de Social Media Managers van de verschillende projectteams om te zorgen dat de socials altijd op elkaar afgestemd zijn.

Waar jij je mee bezig gaat houden

  • De socialmediakanalen beheren, zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn;
  • In kaart brengen hoe onze socials er nu voor staan (statistieken, analytics);
  • Actief meedenken met het communicatieteam over nieuwe socialmediacampagnes en andere manieren om onze doelgroep te bereiken;
  • De overall look and feel van Young & Fair bewaken door contact te houden met de Social Media Managers van onze projectteams;
  • Ideeën bedenken voor de groei van onze social media;
  • Het team op de hoogte houden van alle vorderingen en successen die jij boekt.

Jij bent verantwoordelijk maar zeker niet alleen! Onze successen maken en vieren we samen!

Wat wij van jou verwachten

  • Affiniteit met duurzaamheid en eerlijke handel.
  • Betrokkenheid bij de organisatie en toewijding aan de functie
  • Een gevoel voor sociale media, grafische vormgeving en/of beeld.
  • Enthousiasme voor het delen van kennis over duurzaamheid onder jongeren.

Tijd
De functie neemt zo’n vier tot acht uur per week in beslag. Daarnaast is er een keer in de maand een vergadering.

Interesse?

Herken jij jezelf in de vacature en denk jij dat jij de persoon bent die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatie naar hrm@youngandfair.nl. We zien je sollicitatie graag tegemoet!