De organisatie: Young & Fair

Young & Fair is een Nederlandse organisatie voor jongeren geïnteresseerd en actief in de wereld van eerlijke handel en duurzaamheid. Young & Fair gelooft dat we door kennis te delen over duurzame consumptie, jongeren in staat stellen bewuster te consumeren. Dit doen wij via verschillende evenementen, social media en onze website, waarbij een positieve benadering voorop staat. Deze missie wordt uitgedragen en uitgevoerd door een enthousiaste groep vrijwilligers bestaande uit studenten en young professionals.

Het team: Gastlessen
Het team bestaat uit ongeveer 15 gastdocenten door het hele land. Als team komen we eens in de 1 a 2 maanden bij elkaar voor een training of om bij de praten over je ervaringen. Het team bestaat voornamelijk uit jongeren die zich al bezig houden met duurzaamheid, maar je bent ook van harte welkom als je meer wilt leren over duurzame kleding.

De functie: Gastdocent
Heb jij hart voor jongeren en onderwijs? Vind jij dat de kledingketen eerlijker kan? En vind jij het belangrijk dat jongeren hier meer over leren? Young & Fair, CNV Jongeren en Schone Kleren Campagne vormen een samenwerking om gastlessen te geven op middelbare scholen. Wij vinden het belangrijk dat jongeren meer leren over dit onderwerp en dat ze meekrijgen dat ze zelf een verschil kunnen maken. Om deze boodschap over te brengen, is een mooi lespakket ontwikkeld. Nu zijn we nog opzoek naar enthousiaste gastdocenten die deze gastlessen willen geven! Iets voor jou?

Wat wij van jou verwachten:

 • Affiniteit met het onderwerp ‘eerlijke handel’
 • Bij voorkeur ervaring met lesgeven of het staan voor grotere groepen
 • Aanwezigheid bij bijeenkomsten eens in de twee/drie maanden
 • Het geven van gastlessen (tijdens schooltijden) op oproepbasis
 • Het aanschrijven van scholen om de lessen op het programma te krijgen
 • Eventueel meedenken over het verbeteren van het lespakket
 • Het volgen van twee trainingen om de gastlessen te kunnen geven (De trainingen bestaan uit een onderwijsdidactische training, een update over de huidige stand van zaken binnen de kledingketen en training in het geven van de lespakketten)

Wat wij jou bieden:

 • Trainingen om je meer te verdiepen in eerlijke handel
 • Samenwerken met andere gastdocenten
 • Onkostenvergoeding
 • Werken in een groeiende organisatie met enthousiaste vrijwilligers
 • C.V-ervaring bij een vrijwilligersorganisatie

Tijd
De vacature zal gemiddeld 1 uur per week in beslag nemen, als je een gastles gaat geven staat hier ongeveer 3 uur voor.

Interesse?

Wij maken graag kennis met jou! Stuur je cv en een korte motivatie naar hrm@youngandfair.nl.