Je schermtijd is waarschijnlijk enorm omhoog gegaan door al dat scrollen op social media. Nu het voor veel mensen nog niet heel prettig is om tweedehandswinkels te bezoeken is het lastig om aan al die vintage pareltjes te komen. Maar niet getreurd! Er worden namelijk massaal Instagram accounts aangemaakt voor jouw unieke kleding wensen. Komt dat scrollen toch nog ergens van pas.

Combineer je vintage zoektocht met je Instagram verslaving en neem een kijkje op deze tweedehands Instagram accounts!

Elke vrijdag om 12 uur kun jij klaar staan voor weer een nieuwe dosis aan vintage bij Reveuse Vintage. Anouk Océanne, de oprichtster van Reveuse Vintage, post alle tweedehands items in haar verhaal met iedere vrijdag een andere categorie. Scrunchies, blouses, suits, bags noem het maar op en Reveuse Vintage heeft het. Shop nu.

The Next Closet, een marktplaats voor tweedehands designer fashion die je makkelijk kunt aanschaffen via de link in hun bio, waar je alles van hun feed kunt kopen. Geweldige designer tassen of sexy Mugler jeans zijn te vinden in The Next Closet. Shop nu.

Ooit gehoord van een vintage Instagram veiling? Bij NHÒ GIRL SHOP kun je bieden op elk item in de comments. Deze vintage Instagramshop verkoopt voornamelijk kleine maten dus een uitkomst als je niet in de tweedehands Levi jeans van je local kringloop past! Shop nu.

Vind jij dat jouw klassieke en elegante garderobe een opfrisbeurt mag hebben? Scroll dan zo snel mogelijk naar de Instagramshop The Ceiling. Verschillende items zoals chique blouses, lange blazers of leren rokken zijn te vinden op hun Instagram. Shop nu.

Is het niet geweldig als je mooie tweedehands items kan aanschaffen en tegelijkertijd kunt doneren aan een goed doel? Clothes For Progress is een platform waarop iedereen zijn of haar kleren kan verkopen. Als een item wordt verkocht gaat de opbrengst naar een goeddoel zoals ‘Nederland Wordt Beter’, ‘BLMUK’, ‘National Bail Out’ en ‘Black Queer & Trans Resistance’. Hoe tof is dat! Shop nu.

Net als ‘Reveuse Vintage’ post The Melon shop elke week een story sale. Elke maandag kun je via hun Instastory gemakkelijk nieuwe tweedehands pareltjes scoren. Heb je een storysale gemist? Neem dan een kijkje in hun highlights waar de overgebleven items staan gerangschikt op categorie. Bij The Melon Shop vind je van alles; tops, tassen, schoenen, noem het maar op! Shop nu.

Er is dus genoeg te vinden op Instagram. Veel scroll plezier!

Geschreven door: Yoni Moldovan