Het is lente! De natuur ontwaakt en de zon komt weer wat vaker om de hoek kijken. Helaas kunnen we hier niet zoveel van genieten als andere jaren vanwege het coronavirus. Hopelijk helpen de maatregelen en kunnen we snel weer ons normale leven oppakken. Voorlopig moeten we binnen blijven en kunnen we helaas niet naar onze favo winkels voor nieuwe kleding. Gelukkig kunnen we nog wel online shoppen om onze lokale fair en tweedehands shops te steunen. Dit is hard nodig in deze tijd! Maar, ook je eigen kledingkast is een schatkamer voor nieuwe outfits. Daarom ben ik die van mij ingedoken, op zoek naar vergeten kledingstukken waar ik eigenlijk heel leuke setjes mee kon creëren.

Ik maakte een vlog van mijn ‘kledingkast-shopsessie’. Check de video hieronder! Een toelichting op de acht samengestelde outfits lees je verderop in deze blog.

De kledingstukken van de outfits zijn voornamelijk tweedehands, vintage of eerlijk gemaakt op een paar items na die ik nog in mijn kast heb liggen van toen ik nog fast fashion kocht. Sommige mensen kiezen ervoor om die items weg te doen. Ik vind dat zonde wanneer ik de kleding nog steeds leuk vind en wanneer de kwaliteit nog goed is. Tot zover even mijn disclaimer. Nu de outfits!

OUTFIT 1: Sporty pastel

Ik was echt even vergeten dat ik deze broek nog had. Ik geloof dat ‘ie een jaar of twee oud is en ik kocht hem destijds bij de Weekday. Ik vind ‘m echt een lente-vibe hebben door de kleur en samen met het lila, oversized t-shirt een heel leuke en comfortabele combi! Het t-shirt is van ROLANN, een streetwear modemerk uit Groningen met een mooi verhaal. De kleding wordt namelijk in Nederland met de hand gemaakt door vluchtelingen die hier een nieuw leven opbouwen. Fashion hack: ik heb het t-shirt onder mijn bh gestopt, omdat hij te lang is om bij de broek in te proppen. Het spijkerjasje is minstens veertig jaar oud en heb ik van mijn vader gekregen. De kledingkast van je ouders is soms ook een schatkist!

OUTFIT 2: 90’s casual classy

Ik moet zeggen dat dit een verrassende combi is voor mijn doen. Ik ben gek op oversized. Als ik iets aan heb wat meer aansluit, combineer ik dat altijd met een wijdvallend item. Voor afgelopen kerst kocht ik deze velvet dress. Helemaal 90’s inspired. Tijdens de kerst had ik ‘m aan met een coltruitje en een panty eronder. Nu kunnen de benen wel weer een beetje bloot. Al moet ik zeggen dat die melkflessen van mij wel een kleurtje kunnen gebruiken… Het vlindermouwen shirt heb ik ruim vijf jaar geleden ergens in Italië gekocht. Een beetje een vergeten item. Om de outfit niet te girly te maken, heb ik mijn Vans erbij aangedaan.

OUTFIT 3: 90’s but different

Het vlindermouwen shirtje blijkt heel veelzijdig. Met een straight legged jeans erbij heb je ineens een heel andere outfit. Door de high-waist en de open rug vind ik de outfit vrouwelijk en met de Vans erbij toch ook een tikje sportief. Die combi vind ik altijd erg leuk! Ik heb de outfit afgemaakt met een leren jas en rood tasje. Witte en zwarte kleding met rode details of accessoires, werken naar mijn idee heel goed samen. Misschien had je al gezien dat ik ook een rode scrunchie in heb.

OUTFIT 4: Earth tone vibes

De eye-catcher hier is de kimono. Ik heb ‘m tweedehands gekocht bij Stardust in Groningen, één van mijn favoriete vintage winkels in Groningen. Over het algemeen heb ik nooit een hele outfit in dezelfde tinten aan. Omdat ik het geregeld om me heen zag op straat en op social media werd ik getriggerd om het zelf ook te proberen. Ik ging even op zoek en las dat het een trend is geweest: ton sur ton. Ben weer te laat dus haha! Ik volg de laatste trends niet op de voet. Af en toe pik ik iets op wat ik leuk vind en combineer dat met wat ik al heb. Ik vind deze outfit erg geslaagd, omdat er ondanks dezelfde tinten wel contrast in zit door de print van de kimono en de donkerbruine Dr Martens. Het T-shirt is trouwens van mijn vriend, ik steel wel vaker iets van hem 😉

OUTFIT 5: Colorful casual chic

Oké, ik vond de kimono al een eye-catcher, maar eigenlijk is deze blauwe blazer dat nog veel meer. Deze heb ik gekocht van Franky Age, een vintage ‘king’ uit Groningen! Hij weet als geen ander hoe je parels zoals dit jasje vindt. De blazer is absoluut geen vergeten kledingstuk, maar heb ik nog nooit gecombineerd met deze andere items uit mijn kast. De blauwe kleur vind ik ook hier heel mooi met het lila van de top en de blouse. De top maakt de outfit iets spannender, maar als je voor iets netter gaat, is de blouse perfect! Uiteraard heb ik de outfit een casual tintje gegeven door de zwarte Converse high. Deze schoenen matchen bijna overal mee vind ik.

OUTFIT 6: Easy going basics

Uiteraard heb ik ook mijn ‘easy going’ dagen waarbij ik voor een meer basic outfitje ga. Hier is niet per se sprake van een vergeten item, maar wel van een nieuwe combi. De broek is derdehands en heb ik van een vriendin gekregen. Zij kocht ‘m oorspronkelijk voor drie euro bij de kringloop! In mijn hoofd was dit echt een herfstige broek vanwege de kleur, maar laatst ontdekte ik dat ‘ie eigenlijk ook heel leuk is met een basic wit t-shirt en een paar sneakers. Door deze combi is het een fris setje die ook goed bij de lente past.

OUTFIT 7: Romantic 70’s

Het is weer tijd om je jurkjes tevoorschijn te halen, yes! In de lente kan het de ene dag vrij fris zijn en de andere ineens best warm. Daarom heb ik gekozen voor wat langere jurken, ook wel maxi dresses genoemd. Deze jurkjes kun je natuurlijk dragen zoals ze zijn, maar met een ander item eroverheen kun je een heel nieuwe outfit creëren. Ze zijn super veelzijdig daardoor! De blouse die ik met deze jurk gecombineerd heb, had ik al heel lang niet meer aan gehad en was ik een beetje op uitgekeken. Met de ontdekking van deze combi, ben ik blij dat ik ‘m nog niet weggegeven heb. De witte ‘dad’ sneakers zorgen ervoor dat het geen degelijke outfit wordt. Een ander type witte sneaker zou natuurlijk ook kunnen. Of een paar mooie hakken als je voor een look wilt gaan die wat chiquer is.

OUTFIT 8: Feminine meets oversized

Wederom een maxi dress. Deze heb ik tweedehands gekocht op Lowlands vorig jaar. De trui is van de H&M van een aantal jaar geleden en heb ik al heel lang niet meer aangehad. Ik wilde ‘m eens op een andere manier combineren. Met een jurk dus! Ik zag het regelmatig afgelopen winter: een maxi dress met een trui eroverheen en een panty eronder. Die panty laten we nu lekker achterwege. Maar zoals ik zei is het in de lente nog niet heel warm. Deze luchtige trui is een goede oplossing; niet te warm en niet te koud. De voorkant van de trui heb ik weggestopt onder een riem om mijn middel. Zo wordt de taille zichtbaar en voorkom je een slonzige outfit. Als je het geheel nog iets minder casual wilt maken, stop dan ook de achterkant onder de riem.

Dat was ‘m! Laten we hopen dat we snel in onze voorjaarskleding en zonder zorgen de straat op kunnen. Voor nu wens ik jullie een goede gezondheid toe en hoop ik dat jullie een beetje oké door deze tijd heen komen.

Ik hoor ook graag wat jullie van deze vlog/blog vonden, dus laat hieronder een reactie achter als je zin hebt!

Wil je trouwens meer weten over mijn scriptieonderzoek? Mail me dan op lisan.stolp93@gmail.com

Geschreven door: Lisan Stolp

Edit: Adriaan