Vrijdag 4 oktober showden drie ontwerpers hun collectie als deel van de Dutch Sustainable Fashion Week. Het ging hier om Tim Dekkers, Sharita Karsten en Weiyu Hung. Drie hele verschillende ontwerpers die elk een hele andere sfeer creëerden. Eva, Amanda en Eveline, teamleden van het Fair Fashion Festival Utrecht 2019 waren erbij om verslag uit te brengen!

De modeshow stond in het teken van de toekomst van mode. Tim Dekkers, Weiyu Hung en Sharita Karsten hebben onlangs respectievelijk de HKU, ArteZ en de Willem de Kooning Academie afgerond en lieten ieder hun eigen interpretatie zien van duurzaamheid en innovatie binnen de mode-industrie.

Zo kwam bij Tim Dekkers vooral het extravagante aspect naar voren, waarbij je direct werd getriggerd om aandachtig te kijken naar de outfits. Hij maakte gebruik van zowel ongebleekt katoen als wortels en boomschors. “Terug naar de basics”. Hij wilde zich niet focussen op het recyclen van kleding, waar vaak aan gedacht wordt met betrekking tot duurzaamheid. Dit was echter wel het belangrijke onderdeel bij Sharita Karsten.

Zij maakte dan ook een collectie wat nog enigzins dichtbij de consument staat. Zo was er gebruik gemaakt van tweedehands kleding die je weer terug zag verwerkt in nieuwe outfits, maar kwam daarnaast ook het plastic weer terug. Alles wat je in je omgeving kunt vinden kan gebruikt worden. Circulaire mode was ook een kernbegrip bij haar.

De show werd afgesloten met de ontwerper Weiyu Hung. Een collectie die veel meer richting couture ging, veel borduurwerk in voorkwam en heel elegant was. Een collectie met allemaal eco vriendelijk materialen waarbij heden en verleden zijn geprobeerd te combineren. Handwerk staat in zijn collectie voorop.

Drie prachtige – 14 delige- collecties die allemaal op een verschillende wijze laten zien wat the future of fashion voor hen inhoudt. Wij hebben genoten!

Houd de website en sociale media kanalen van DSFW vooral in de gaten voor meer informatie, of bekijk de online portfolio’s van de designers zelf, via hun website of via hun Instagram profielen: @ttbdekkers, @sharitakarsten, @weiyuhung_design