Vrijwilliger in de spotlight: Iris

Young & Fair zou niet bestaan zonder vrijwilligers die zich wekelijks inzetten voor de stichting. Daarom willen we af en toe iemand in de spotlight zetten. Deze week krijgen we de kans om meer te weten te komen over coördinator (Max Havelaar Lecture)Iris! 

Wat is je naam? Iris Vrijsen

Hoe oud ben je? 30 jaar

Wat doe je binnen Young & Fair? Ik was – ooit – coördinator van het communicatieteam en ben daarna coördinator voor de Max Havelaar Lecture geworden. Nu ligt dit even stil, maar omdat ik in augustus bevallen ben van mijn zoontje Kalle, kwam dat goed uit. Ik ga me nu weer oriënteren wat ik wil gaan doen voor Y&F!

Waarom heb je gekozen betrokken te zijn bij Young & Fair? Ik vind duurzaamheid en eerlijke handel enorm belangrijk. Duurzaam eten en Fair Fashion hebben hierin mijn speciale interesse. Ik probeer zelf zo duurzaam mogelijk te leven en wil ook graag mijn steentje bijdragen aan een duurzamere wereld via Young & Fair. 

Wat is je favoriete eten? Ik hou heel veel van Boeddha bowls. Je kan eindeloos combineren, het is lekker, gezond, je kan het vaak makkelijk meenemen naar werk of sporten en het is heel goed veganistisch te maken. 

Wat is je favoriete nummer van deze week? Snow Patrol – Don’t Give In. 

Word je liever aangevallen door een beer of door een zwerm bijen? Het liefst heb ik dat er een overvloed aan zwermen bijen is, dus dat de kans daarop groter is. Maar beiden laat ik liever met rust!

Als je een dag zou kunnen doen wat je zelf wilt, wat zou je dan doen? Mijn droom is om Fair Sport Fashion groter, gangbaarder en beter vindbaar te maken. Ik zou graag ooit een keer naast mijn werk een Fair Sport Fashion webshop beginnen. Een project van langer dan een dag; maar als ik mag doen wat ik maar wil met alles voor handen wat ik daarbij nodig heb (website ontwikkelaars/ budget/ etc), dan zou ik dit heel graag opstarten!

Wat is het leukste waar je ooit 50 euro aan hebt uitgegeven? Mm, ik denk nu meteen aan een jasje van Armedangels; een sport/windbreaker jasje dat ik laatst gekocht heb en wat nu mijn favoriete kledingstuk is!

Wat is het mooiste compliment dat je ooit van een man of vrouw kreeg? Een klein jongetje van een jaar of 5 keek mij aan en zei:Wat heb jij mooie ogen’. Los van wat anderen vinden; dit was zo gemeend en zo echt. En door die puurheid het mooiste compliment wat me altijd bij zal blijven.

Wat is de vreemdste plaats waar je ooit bent wakker geworden? Op een trampoline op een kleine camping in Noorwegen.

Als een man kon binnendringen in het vrouwelijk brein, wat denk je dat hem het meest zal verbazen? De hoeveelheid gedachten die door het vrouwelijk brein heen rushen. Haha!

Hoeveel talen spreek je? 3; Nederlands, Zweeds en Engels

Als je een topsporter zou zijn, in welke sport zou je dan heel goed in willen zijn? Moet ik kiezen? Eigenlijk in zowel floorball, mountainbiken en snowboarden! 

 

Bedankt Iris! Wil je na het lezen van deze antwoorden ook deel worden van het Young & Fair team? Bekijk de vacaturepagina op https://www.youngandfair.nl/voor-wie/vacatures/ 

Ben je ook vrijwilliger en lijkt het je leuk om in de spotlight te staan? Stuur een mailtje naar eveline@youngandfair.nl 

 

Geschreven door: Iris Vrijsen

Bronnen