Vrijwilliger in de Spotlight: Arlette

Omdat Young & Fair zó veel leuke vrijwilligers heeft, willen we af en toe iemand in de spotlight zetten. Deze week krijgen we de kans om meer te leren over Arlette! Meer weten over Arlette? Spreek haar gerust een keer aan op een vrijdagmiddagborrel of stuur haar een leuk mailtje.

• Wat is je naam? Arlette Coenradi

• Hoe oud ben je? 27

• Wat doe je binnen Young & Fair? Ik ben eindredacteur.

• Waarom heb je gekozen betrokken te zijn bij Young & Fair? Ik ben werkzaam in de mode en zie daar elke dag met lede ogen aan wat voor gekkenhuis wij in onze maatschappij hebben gecreëerd als het om kleding gaat. Ik vind fashion ontzettend leuk, maar door betrokken te zijn bij Young & Fair ben ik op zoek naar manieren waarop shoppen duurzamer kan.

Wat is je favoriete eten? Kip Tandoori, maar dan met vegetarische kip!

Wat is je favoriete nummer van deze week? Istanbul (not Constantinopel) van The Four Lads en Diddy Bop van Jacob Banks.

Is er iets waar je spijt van hebt dat je wél of juist niet gedaan hebt? Nee. Ik heb nooit spijt. Als ik iets op dat moment niet heb gedaan, dan was ik er blijkbaar nog niet klaar voor. Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk dingen wél te doen, zodat ik me nooit hoef af tee vragen wat er anders zou zijn gebeurd.

Als je jouw voornaam zou kunnen veranderen, welke naam zou je dan kiezen? Ik heet voluit Arlette Puck. Mijn familie en vriend noemen me ook Puck. Dat vind ik wel een lieve koosnaam.

• Wat is de slechtste film die je ooit hebt gezien? Helaas is dat een hele lange lijst. Er rust een vloek op mij, waardoor ik alleen maar slechte films uit kan kiezen. Ik laat dus altijd vrienden kiezen naar welke film we gaan.

• Wat is jouw slechtste gewoonte? Ik ben vreselijk eigenwijs. Soms weet ik ook dat ik geen gelijk heb, maar het lukt me dan niet om dat toe te geven (dit niet aan mijn vriend laten lezen, want bij hem heb ik natuurlijk wel altijd gelijk).

• Wat is jouw beste gewoonte? Ik ben een doorzetter en geef niet snel op als iets niet lukt.

• Waar zou jij wonen als je overal op de wereld zou kunnen wonen? Ergens in een afgelegen dorpje in Italië. Ik heb in Rome stage gelopen en was op slag verliefd op de cultuur, het eten, de wijn en de knappe mannen natuurlijk.

• Wie kent jou het beste van iedereen? Mijn zusje, bij haar hoef ik niets uit te leggen, zij snapt het meteen.

• Op welke beroemdheid lijk je volgens sommige mensen? Iemand zei mij eens dat ik op Emma Watson lijk. Dat zie ik totaal niet. Maar ik zeg wel altijd dat ik de hersenen van Hermelien heb, de bril van Harry en het haar van Ron.

• Welke film heb je meer dan 10 keer gezien? Amelie en Breakfast at Tiffany’s.

• Wat is het gekste dat je ooit gedaan hebt? Uit een vliegtuig gesprongen.

• Wat was als kind je droomberoep voor later? Ik speelde altijd met mijn zusje dat ik een eigen hotel had. Ik ging dan achter een hoge kast staan en legde daar een grote agenda neer. Mijn zusje kwam inchecken of een reservering maken. Ik heb zelfs nog gesolliciteerd bij de Hotelschool, maar ben uiteindelijk toch wat anders gaan doen.

• Als je een topsporter zou zijn, in welke sport zou je dan heel goed in willen zijn?
Ballet of kunstschaatsen. Ik wil wel door een sterke man door de lucht gegooid worden.

• Wat is het leukste cadeautje dat je ooit hebt gehad?
Twee jaar geleden ben ik begonnen met het vragen van uitjes voor mijn verjaardag. Spullen had ik al genoeg en op deze manier zit mijn hele jaar vol met leuke activiteiten, die ik misschien zelf in eerste instantie niet eens zou uitzoeken, maar wat achteraf super leuk is.

• Heb je ooit ondergoed met stripfiguren gedragen toen je ouder was dan 18?
Nee, maar ook niet toen ik jonger was dan 18.

• Beschrijf het lelijkste kapsel dat je ooit hebt gehad?
Dat zijn er ook oneindig veel. Ik mocht vroeger nooit lang haar hebben van mijn moeder,  dus ik heb tot de middelbare school met een jongenskapsel rondgelopen.

Geschreven door: Arlette Coenradi