//Gezocht: Bestuurslid penningmeester

Gezocht: Bestuurslid penningmeester

De organisatie: Young & Fair
Young & Fair is het Nederlandse platform voor jongeren geïnteresseerd en actief in de wereld van eerlijke handel en duurzaamheid. Via dit platform streven wij ernaar om de kennis over eerlijke handel te vergroten en hiermee de markt voor fair trade producten te verruimen. Daarnaast zien wij een rol weggelegd voor Young & Fair om meer jongerenparticipatie te bereiken in de wereld van fair trade. Hiervoor organiseren wij diverse activiteiten over eerlijke handel en duurzaamheid.

De organisatie: Young & Fair
Young & Fair is het Nederlandse platform voor jongeren geïnteresseerd en actief in de wereld van eerlijke handel en duurzaamheid. Via dit platform streven wij ernaar om de kennis over eerlijke handel te vergroten en hiermee de markt voor fair trade producten te verruimen. Daarnaast zien wij een rol weggelegd voor Young & Fair om meer jongerenparticipatie te bereiken in de wereld van fair trade. Hiervoor organiseren wij diverse activiteiten over eerlijke handel en duurzaamheid.

Het bestuur
De functie van penningmeester houdt een bestuursfunctie in. Het bestuur bestaat uit vier à 5 bestuursleden waar jij een onderdeel van zult zijn. Het bestuur van Young & Fair vergadert één keer in de twee weken en werkt (vrijblijvend) op de vrijdag om met elkaar te kunnen sparren. Als penningmeester ben je eindverantwoordelijke voor de financiën van de stichting en stuur je indien nodig de coördinatoren financiën van de verschillende evenementen aan.

De functie: Penningmeester
Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen van de stichting. Je stelt de begroting op voor de stichting en zorgt dat hierbinnen geopereerd wordt. Tevens houd je je bezig met het aanvragen van fondsen en de acquisitie van sponsoren.  Je ondersteunt de penningmeesters (coördinatoren financiën en acquisitie) van de diverse projecten. Je bent volledig in control op het gebied van financiën en weet precies wat er in- en uitgaat.

Waar jij je mee bezig gaat houden: 

 • Opstellen van de begroting
 • Bijhouden financiële verloop
 • Ondersteuning van de projectteams
 • Beheren facturen en declaraties
 • Fondsenwerving, sponsoring & acquisitie
 • Jaarverslag (financiën en projecten)

Wat wij van jou verwachten: 

 • Gestructureerd en sterk in overzicht behouden
 • Affiniteit met, en bij voorkeur een opleiding in financiën
 • Goed in teamverband kunnen werken
 • Proactieve inzet en can-do mentaliteit
 • Eens per twee weken aanwezig zijn bij de vergadering

Wat wij jou bieden: 

 • Samenwerken binnen een leuk en gevarieerd team
 • Ondersteuning en (waar nodig) begeleiding door professionals
 • Ruimte om dingen te proberen en je eigen ideeën te ontplooien
 • Bouwen aan je netwerk in de duurzaamheidswereld
 • Een geweldige en leerzame aanvulling op je cv!
 • Werken in een ambitieus, jong en enthousiast team
 • Een kans om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij

Tijd:
De functie zal gemiddeld 8-12 uur per week in beslag nemen.

Interesse?
Word jij enthousiast van deze vacature en denk je dat jij de persoon bent die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatie naar sollicitatie@youngandfair.nl onder vermelding van de functietitel. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

2019-01-13T20:17:50+00:00januari 12th, 2019|Tags: |0 Comments