Ingrediënten

  • 100 gram roomboter of kokosolie 
  • 50 ml melk (veganvariant: soja-, amandel- of rijstemelk) 
  • 250 gr speltmeel of bloem
  • 125 gram ruwe rietsuiker (fairtrade)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1 1/2 el speculaaskruiden 
  • optioneel:  een vleugje kaneelpoeder (fairtrade)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Laat de boter op kamertemperatuur komen, doe in de kom, voeg de suiker, speculaaskruiden en zout toe en roer door. Gooi het bakmeel en de melk erbij, kneed het deeg vervolgens met de hand door.

Zet de kom afgedekt met plasticfolie een half uur in de koelkast. Maak daarna kleine bolletjes van het deeg ter grootte van een knikker, druk deze iets plat en leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Doe deze 15-20 minuten de oven in en laat tenslotte afkoelen op een rooster.

Bronnen:
Ecoweetjes
RutgerBakt

Geschreven door: Jasper van der Krans