Vrijwilliger in de Spotlight: Jasper

Omdat Young & Fair zó veel leuke vrijwilligers heeft, willen we af en toe iemand in de spotlight zetten. Deze week krijgen we de kans om meer te leren over Jasper! Meer weten over Jasper? Spreek hem gerust een keer aan op een vrijdagmiddagborrel of stuur hem een leuk mailtje.

Wat is je naam? Jasper van der Krans

Hoe oud ben je? 32 jaar

Wat doe je binnen Young & Fair? Vormgeving van met name offline communicatiemiddelen zoals flyers en visitekaartjes. Daarnaast schrijf ik graag af en toe inhoudelijke stukken over bijvoorbeeld de duurzaamheid in de bankensector en de mogelijkheid van een basisinkomen voor iedereen.

Waarom heb je gekozen betrokken te zijn bij Young & Fair? Van jongs af aan was ik al geïnteresseerd in maatschappelijke en milieuvraagstukken. Het is een uitdaging deze zo inzichtelijk mogelijk te maken aan jongeren, omdat je juist dan je mening kunt vormen en ontplooien. Het is mooi daarin een bescheiden rol te kunnen spelen.

Wat is favoriete muzieknummer? The Mercy Seat van Nick Cave and the Bad Seeds

Wat is je favoriete eten? Mexicaans

Als je een topsporter zou zijn, in welke sport zou je dan heel goed in willen zijn? Schaatsen

Wat is jouw slechtste gewoonte? Verstrooidheid

Hoe denk je dat je beste vrienden je zouden beschrijven als ze maar 3 woorden mochten gebruiken? Eigenzinnig, enthousiast, loyaal

Beschrijf het lelijkste kapsel dat je ooit hebt gehad? Een geblondeerd punkkapsel

Wat was als kind je droomberoep voor later? Paleontoloog

Wat was jouw favoriete programma toen je klein was? De Legende van de Bokkerijders

Wat is de leukste vakantie die je ooit hebt gehad? Op mijn 17e liep ik samen met een vriend tijdens een georganiseerde wandelreis de Gyndwr’s Way in Wales. Door de uitgestrekte heuvellandschappen, ontberingen onderweg, pubavondjes, overnachtingen in open veld naast boerderijen en zelfs in een kloosterruïne, werd dit een episch avontuur en de blauwdruk voor meer actieve vakanties.

Wat is het gekste dat je ooit gedaan hebt? Mijn sokken verbrand aan het einde van de Camino de Santiago bij Kaap Finisterre.

Bedankt Jasper! Wil je na het lezen van deze antwoorden ook deel worden van het Young & Fair team? Bekijk de vacaturepagina.

Ben je ook vrijwilliger en lijkt het je leuk om in de spotlight te staan? Stuur een mailtje naar eveline@youngandfair.nl

Geschreven door: Jasper van de Krans & Eveline Boonstra