Gezocht: Coördinator Communicatie & Marketing

Fair fashion Festival Groningen, Rotterdam en Utrecht

De organisatie:

Young & Fair Young & Fair gelooft dat we door kennis te delen over duurzame consumptie, jongeren in staat stellen bewuster te consumeren. Dit doen wij via verschillende evenementen, social media en onze website, waarbij een positieve benadering voorop staat. Deze missie wordt uitgedragen en uitgevoerd door een enthousiaste groep vrijwilligers bestaande uit studenten en young professionals.

Het team

Bij het Fair Fashion Festival ben je onderdeel van het zeskoppige kernteam, stuur je het communicatieteam aan en ben je eindverantwoordelijk voor de communicatie & marketing. Het kernteam bestaat uit een Projectleider, coördinator Financiën, coördinator Logistiek, coördinator Markt & Modeshow, coördinator Workshops & Lezingen en de coördinator Communicatie & Marketing.

De functie: Coördinator Communicatie & Marketing

De Coördinator Communicatie & Marketing is verantwoordelijk voor de promotie van het evenement. Je bent goed thuis in communicatiekanalen als Facebook, Instagram en LinkedIn. Je bent goed in netwerken en bent pietje precies als het gaat om stijl. Je bent gedreven en richt je op het zichtbaar maken van het evenement. Zowel voor bezoekers als voor de media. Je zorgt ervoor dat het verhaal naar buiten komt en dat dit mensen aanspreekt. Bij het Fair Fashion Festival team stuur je het communicatieteam aan en rapporteer je naar het kernteam. Je kan goed delegeren maar je bent ook niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken als dat nodig is.

Waar jij je mee bezig gaat houden:

 • Opstellen van het communicatieplan
 • Opstellen en verspreiden van het drukwerk
 • Schrijven en verspreiden van persberichten
 • Promotie via on- en offline media
 • Aansturen van het communicatieteam (Fair Fashion Festival)

Wat wij van jou verwachten:

 • Thuis in online-communicatie
 • Proactieve inzet en can-do mentaliteit
 • Affiniteit met duurzame consumptie en eerlijke handel
 • Eens per twee weken aanwezig zijn bij de vergadering
 • Pré: ervaring met online adverteren
 • Pré: ervaring met het organiseren van evenementen
 • Pré: ervaring met het aansturen van teams (Fair Fashion Festival)

Wat wij jou bieden:

 • Samenwerken binnen een leuk en gevarieerd team
 • Ondersteuning en (waar nodig) begeleiding door professionals
 • Ruimte om dingen te proberen en je eigen ideeën te ontplooien
 • Bouwen aan je netwerk in de duurzaamheidswereld
 • Een geweldige en leerzame aanvulling op je cv!
 • Werken in een ambitieus, jong en enthousiast team
 • Een kans om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij

Tijd:

De functie zal gemiddeld 4-8 uur per week in beslag nemen afhankelijk van het project.

Interesse?

Word jij enthousiast van deze vacature en denk je dat jij de persoon bent die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatie naar sollicitatie@youngandfair.nl onder vermelding van de functietitel. We zien je sollicitatie graag tegemoet! Voor Groningen en Rotterdam zijn we per direct op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Voor de functie in Utrecht zullen de sollicitatiegesprekken in januari plaatsvinden.