//Gezocht: Bestuurslid secretaris

Gezocht: Bestuurslid secretaris

De organisatie: Young & Fair 
Young & Fair is het Nederlandse platform voor jongeren geïnteresseerd en actief in de wereld van eerlijke handel en duurzaamheid. Via dit platform streven wij ernaar om de kennis over eerlijke handel te vergroten en hiermee de markt voor fair trade producten te verruimen. Daarnaast zien wij een rol weggelegd voor Young & Fair om meer jongerenparticipatie te bereiken in de wereld van fair trade. Hiervoor organiseren wij diverse activiteiten over eerlijke handel en duurzaamheid.

Het bestuur
De functie van secretaris houdt een bestuursfunctie in. Het bestuur bestaat uit vier à 5 bestuursleden waar jij een onderdeel van zult zijn. Het bestuur van Young & Fair vergadert één keer in de twee weken en werkt (vrijblijvend) op de vrijdag om met elkaar te kunnen sparren. Als secretaris ben je eindverantwoordelijke voor het notuleren en administreren van de stichting.

De functie: Secretaris
De secretarisfunctie bestaat uit meerdere onderdelen. Allereerst is de secretaris het geheugen van de organisatie, zowel op de korte als de lange termijn. Concreet betekent dit notuleren, actielijsten maken, administreren (donateurs- en vrijwilligers administratie) en archiveren. Ten tweede moet de secretaris zorgen voor het geweten van de organisatie. Hij of zij moet zich bijvoorbeeld steeds afvragen: corresponderen onze plannen wel met de uitgangspunten van de stichting? Tot slot bewaakt de secretaris de procedures.

Waar jij je mee bezig gaat houden: 

 • Notuleren van bestuursvergaderingen
 • Mailbox info@youngandfair beheren
 • Plannen en organiseren van coördinatorenoverleg, elke 6 weken
 • Donateursadministratie en beheer
 • Post en informatiestromen
 • Adreswijzigingen doorvoeren
 • Wijzigingen doorvoeren bij de KvK
 • Zaal reserveringen maken voor de vergaderingen

Wat wij van jou verwachten: 

 • Goed in teamverband kunnen werken
 • Proactieve inzet en can-do mentaliteit
 • Eens per twee weken aanwezig zijn bij de vergadering
 • Een georganiseerde en zelfstandige houding
 • Motivatie om jongeren bewust te maken van fair trade en duurzaamheid

Wat wij jou bieden: 

 • Samenwerken binnen een leuk en gevarieerd team
 • Ondersteuning en (waar nodig) begeleiding door professionals
 • Ruimte om dingen te proberen en je eigen ideeën te ontplooien
 • Bouwen aan je netwerk in de duurzaamheidswereld
 • Een geweldige en leerzame aanvulling op je cv!
 • Werken in een ambitieus, jong en enthousiast team
 • Een kans om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij

Tijd:
De functie zal gemiddeld 8-12 uur per week in beslag nemen.

Interesse?
Word jij enthousiast van deze vacature en denk je dat jij de persoon bent die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatie naar sollicitatie@youngandfair.nl onder vermelding van de functietitel. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

2018-11-27T13:56:16+00:00oktober 11th, 2018|Tags: |0 Comments