Piepertjes & Bammetjesbier

Het is vandaag de Internationale Dag van het Bier! Als we het over duurzaamheid hebben is bier niet echt een passend onderwerp. Er zijn ongeveer 400 soorten bier op deze wereld en er komt toch veel kijken bij het brouwen van een biertje. Denk aan de producten, zijn ze biologisch? Of denk aan de energie en het watergebruik tijdens het brouwen.

Vandaag kunnen we gelukkig wél proosten met een pieper of bammetjesbiertje! Deze twee bieren zijn namelijk gemaakt van aardappelen of brood. Jaarlijks wordt 340 miljoen kilo aardappelen weggegooid en 380 miljoen kilo brood. Dat zijn 1 miljoen broden per dag! Instock heeft samen met Brouwerij Troost uit Amsterdam het initiatief genomen deze bieren te brouwen. Ze zijn ook te koop bij de Albert Heijn.

Een mooi initiatief waar op gedronken mag worden!

Geschreven door Adriaan Schuitemaker