Omdat Young & Fair zó veel leuke vrijwilligers heeft, willen we af en toe iemand in de spotlight zetten. Deze week krijgen we de kans om meer te leren over onze voorzitter Julie! Zo lees je bijvoorbeeld waar ze graag zou willen wonen of wat ze vroeger heel graag wilde worden. Meer weten over Julie? Spreek haar gerust een keer aan op een vrijdagmiddagborrel of stuur haar een leuk mailtje.

Wat is je naam? Julie Zwinkels

Hoe oud ben je? 22 jaar

Wat doe je binnen Young & Fair? Ik ben voorzitter bij Young & Fair.

Waarom heb je gekozen betrokken te zijn bij Young & Fair? Ik ben betrokken geraakt bij Young & Fair omdat ik het belangrijk vind om iets terug te doen voor onze maatschappij. In Nederland hebben we het maar goed, wanneer je het vergelijkt met ontwikkelingslanden. Ik vind het belangrijk om hiervan bewust te zijn, en ook mijn steentje bij te dragen. Fairtrade draagt bij aan de positieve ontwikkeling van landen die producten produceren voor de Westerse -wereld. Door jongeren bewust te maken van hun consumptie kunnen we het klimaat sparen en bijdragen aan duurzame ontwikkeling voor producenten. Young & Fair motiveert en inspireert jongeren hierin!

Word je liever aangevallen door een beer of door een zwerm bijen? Een beer, want dat maakt het een leuker verhaal.

Wat is jouw slechtste gewoonte? Pas rust hebben aan tafel als al het eten op is.

Waar zou jij wonen als je overal op de wereld zou kunnen wonen? In een boomhut op een Thai’s eiland lijkt me wel wat. Totdat ik mijn vrienden en familie mis en gewoon weer in Nederland kom wonen, in Utrecht.

Als je door de tijd terug kon reizen, welk advies zou je jezelf geven? ‘Maak je nou eens niet zo druk’.

Wat is de leukste vakantie die je ooit hebt gehad? Met een busje door Frankrijk touren met 6 vriendinnen.

Je gaat over één week dood, wat wil je nog doen? Een week is veel te kort, maar ik wil veel meer van de wereld zien. Ik zou met mijn beste maten naar de andere kant van de wereld vliegen om daar te leven alsof het de laatste dag is. Na deze week zou ik een bruiloft-look-a-like feest willen organiseren waardoor ik toch nog mee kan krijgen hoe dat is, in jurk en al.

Bij welke film heb je het meest gehuild? Dear John en the Notebook waarschijnlijk, hoewel ik denk dat ik toen ik klein was ook heel wat heb afgehuild bij the Lion King. Ik huil bij elke film of serie.

Van welke televisieserie zou je nooit een aflevering willen missen? Ik heb van Gossip Girl sommige afleveringen wel 10 keer gezien. Helaas komen daarvan geen nieuwe afleveringen meer ondertussen. Nu ben ik fan van Below The Surface, enorm spannend!

Wat was als kind je droomberoep voor later? Ik wilde later elfje worden, en was er heilig van overtuigd dat dit kon. Precies zoals in de Droomvlucht in de Efteling, dat werd mijn leven.

Wat is het leukste cadeautje dat je ooit hebt gehad? Skydiven, dat was fantastisch!

Beschrijf het lelijkste kapsel dat je ooit hebt gehad? Ik had heel vroeger een letterlijk bloempot kapsel waardoor ik regelmatig als jongetje werd aangezien. Thanks mam

Bedankt Julie! Wil je na het lezen van deze antwoorden ook deel worden van het Young & Fair team? Bekijk de vacaturepagina op https://www.youngandfair.nl/voor-wie/vacatures/

Ben je ook vrijwilliger en lijkt het je leuk om in de spotlight te staan? Stuur een mailtje naar eveline@youngandfair.nl