Het is vandaag Internationale Ananasdag! Bij Young & Fair maken we daar natuurlijk Fair Trade Ananasdag van. Hoe vier jij deze dag? Met een reep Tony Chocolonely wit kokos-ananas of met een heerlijke Pina Colada met fair trade ananas en kokos? Voor wat extra inspiratie hebben wij nog een recept van een heerlijk dessert voor jullie!

Ingrediënten

50 g biologische geraspte kokos
1 kleine verse Fair Trade ananas (of 8 plakken)
200 g Fair Trade suiker
150 g biologische boter (zacht)
3 biologische eieren
4 el ananasjam
150 g biologische bloem

Bereidingswijze

Rooster de kokos in een koekenpan goudbruin. Schil de ananas en snijd in plakken van 1,5 cm dik. Halveer de plakken en snijd het harde binnenstuk weg. Strooi 50g suiker over de bodem van een dik ingevette vorm. Leg de plakken ananas dicht tegen elkaar op de bodem van de vorm. Klop in een kom de boter met een snufje zout en de rest van de suiker met de handmixer tot een romige massa. Voeg de eieren toe en klop tot de massa weer romig wordt. Klop dan achtereenvolgens de ananasjam, kokos en bloem door het beslag. Verdeel het beslag over de ananas en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in ca. 45 min. op 160 graden goudbruin en gaar. Leg direct uit de oven een platte schaal op de vorm en keer de taart op de schaal.

Geniet ervan!