De zomer is begonnen en dat betekent dat het tijd is voor festivals!

Eindelijk is het weer zo ver, de zomer is begonnen! De tijd van het jaar waar volgens mij velen van ons naar uitkijken. Ik in ieder geval wel! Van mij mag het het hele jaar wel zomer zijn. Ik hou van de lange zonnige zomerse dagen. Nou betekent zomer in Nederland helaas niet dat het alleen nog maar zonnig is de komende maanden, maar laten we positief blijven en ervan uitgaan dat het dit jaar een mooie zomer gaat worden. En wat is er nu leuker om te doen op zo’n mooie zomerse zonnige dag dan naar een festival gaan? Wij zijn er in ieder geval dol op! Lekker in het zonnetje dansen op goede muziek met een heerlijk drankje in je hand. Ik krijg er alweer zin in als ik eraan denk.

Duurzaamheid

Waar wij nog veel blijer van worden is dat steeds meer festivals zich inzetten voor duurzaamheid. Zo ken je waarschijnlijk al wel de hard plastic glazen, de hervulbare waterzak of drinkflesjes die zijn gemaakt van recyclebaar plastic. Er wordt wat op af geëxperimenteerd met duurzame materialen, recycling en het bewust omgaan met de natuur, stroom, water en eten. Zo zie je bijvoorbeeld ook steeds minder vlees en meer veggi en vegan eten, wordt er gebruikgemaakt van zonnepanelen, en wordt er geen drinkwater gebruikt bij de toiletten. Dit is nog maar een kleine greep uit de maatregelen die genomen worden door de festivals. Hele goede ontwikkelingen als je het aan ons vraagt.

Een feestje bouwen en tegelijk een positief steentje bijdragen aan de omgeving? Dat is toch de perfecte combinatie! Wij hebben een aantal festivals voor jullie op een rijtje gezet die goed bezig zijn met duurzaamheid en daarnaast ook gewoon super leuk zijn.

Duurzame festivals die je deze zomer niet mag missen:

1. MadNes – 6 t/m 8 juli

2. Trashlesstival de ceuvel – 7 juli

3. Footprintfestival – 14 t/m 15 juli

4. Welcome To The Village – 19 t/m 22 juli 2018

5. Welcome To The Future – 21 juli 2018

6. Vegan food festival – 10 t/m 12 augustus

7. Paradigm festival – 10 t/m 13 augustus

8. Noorderzon – 23 augustus t/m 2 september

9. Mysteryland – 24 t/m 26 augustus

10. Into The Great Wide Open – 30 augustus t/m 2 september

11. Klimaatfestival – 22 september

12. Springtij festival – 27 t/m 29 september

Heb jij nog aanvullingen op deze lijst? Laat het ons dan vooral weten en laat dan ook gelijk even weten op welk festival we jou kunnen vinden!

Geschreven door Marjan Sloterwijk