Wat is het?

Goodmapp is een app en een movement om sociale ondernemers zichtbaarder en makkelijker vindbaar te maken – en eerlijk, duurzaam en gezond winkelen voor consumenten heel eenvoudig te maken!

Hoe werkt het?

Zoek een product en de kaart laat zien waar je dit product kunt vinden, dat gemaakt is op een eerlijke en duurzame manier. Ken je een duurzame winkel, dan kun je deze ook zelf toevoegen!

Hoe is het begonnen?

Het begon met een foto, The Final Embrace, genomen na het instorten van een grote textiel fabriek in Bangladesh. Veel mensen kwamen hierbij om het leven, ten gevolge van de fast fashion industrie. Die foto en het besef erachter maakte veel indruk op mij en sindsdien wilde ik iets doen, al had ik geen idee wat precies. Ik begon te lezen over sociaal ondernemerschap, startte een blog en raakte in contact met ondernemers die zelf ergens op de wereld een mooi project waren gestart waarmee ze een bepaalde situatie wilde verbeteren. Ik raakte door hun geïnspireerd. Toen ik zelf bewuster wilde gaan kopen, ondervond ik dat het veel tijd kostte maar ook dat er juist veel mooie, hippe producten zijn – die moeilijk door de consumenten gevonden worden. Ik wilde het makkelijker maken voor mezelf en iedereen om deze producten te vinden.

Cecilia, co-founder of Njema Helena and ‘my’ dress.

Wat is de huidige status?

Op dit moment zijn we de web-based versie, www.goodmapp.io, aan het ontwikkelen tot een stabiele bèta versie. Je kunt op dit moment zoeken op de kaart binnen de winkels en producten die dusver al zijn toegevoegd en je kunt zelf winkels toevoegen. We werken nu aan nieuwe updates waarmee jij ook producten kunt toevoegen en reviews en ratings kunt geven.

We need you!

Van het begin af aan hebben we ons voorgenomen dat we niet een nieuw certificaat of label willen worden – maar juist jou als consument hopen te motiveren en meer bewust en nieuwsgierig te maken. Bijvoorbeeld naar waar je product vandaan komt en hoe en door wie het gemaakt is. Meer mensen weten meer dan één individu. Met goodmapp willen we een groot scala aan duurzame, eerlijke en vooral mooie alternatieven laten zien. Voor de mensen met weinig tijd, maar wel interesse hebben in deze producten, biedt goodmapp een eenvoudige manier om deze te vinden. Deze producten gaan over het algemeen langer mee en zijn gezonder voor je! Bovendien draag je met iedere euro die je anders besteedt daadwerkelijk bij aan een mooiere wereld. Als consument heb jij als enige de power om te kiezen wat je koopt en door jouw keuze bepaal jij welke en hoe producten gemaakt worden.

Voor degenen die graag mee willen werken aan deze kaart, wij zijn heel blij met jouw input en feedback! Ken je een duurzame winkel, voeg het toe aan de kaart!

Waar willen we heen?

Aan de hand van de producten en winkels die zijn toegevoegd willen we toewerken naar een online webshop waarin je ook online gemakkelijk producten kunt bestellen. We hopen dat met goodmapp’s easy-to-pin approach, consumenten wereldwijd geïnspireerd zijn om op een eenvoudige manier eerlijke, duurzame producten te kopen.