Zondag 10 september 2017 is het zo ver: de première van de documentaire van de Young & Fair Weg reis naar Nepal. Wil jij weten wat het verhaal is achter eerlijke handel in Nepal? Reserveer dan een plekje in je agenda! De documentaire neemt je mee naar het leven van arbeiders in Nepal. Zij vertellen waarom eerlijke handel voor hen zo belangrijk is. Het belooft een fantastisch evenement te worden!

Wat hebben we gedaan?

Afgelopen februari organiseerde Stichting Young & Fair voor het eerst haar eigen unieke fair trade reis: Young & Fair Weg! 14 jongeren vertrokken naar Nepal om daar de impact van fair trade in dit prachtige land te onderzoeken. Iedereen kent het begrip fair trade wel. We zien de Max Havelaar en Fair Trade Original keurmerken voorbijkomen tijdens onze wandeling door de supermarkt. Maar welk verhaal zit hier precies achter? Is fair trade altijd beter? Hoe is het om te werken onder de richtlijnen van fair trade? En wie zijn de arbeiders eigenlijk die fair trade producten produceren?

Het jongeren gezelschap ging opzoek naar antwoorden op deze vragen, met als doel een grotere bewustwording te creëren over eerlijke handel. Met het project Young & Fair Weg wil Stichting Young & Fair duurzame ontwikkeling en eerlijke handel onder de aandacht van jongeren in Nederland brengen. De reizigers onderzochten de impact van fair trade in Nepal door in gesprek te gaan met arbeiders en hier verslag van te doen. Nu komt dit samen in de première van de reisdocumentaire. Een feestelijk afsluiting van een fantastisch avontuur!

Ben jij er ook bij?? Houd de eventpagina op Facebook in de gaten en blijf op de hoogte van het programma en de ticketverkoop!

Meer weten over de reis? Lees de ervaringen!