foto sanne

Door Giselijne Wolse, bloggerspool Young & Fair

Stage lopen bij Young & Fair? Dat kan! Sanne Kursten heeft gedurende tien weken stagelopen bij Young & Fair. Inmiddels is het al weer tijd om afscheid van haar te nemen. Hoogste tijd dus om terug te blikken op haar stagetijd. Hoe ziet een stage bij Young & Fair er uit? Wat heeft ze geleerd? En waarom zou je stage gaan lopen bij Young & Fair? Ik had eerlijk gezegd geen idee, dus heb ik haar opgebeld om het te vragen. Mocht je nu ook interesse hebben in een stage bij Young & Fair? Lees dan zeker even mee!

Wie is Sanne?

Sanne Kursten is 20 jaar. Ze woont in Den Haag en studeert Climate & Management aan de Haagse Hogeschool. Sanne zit in haar derde jaar van de opleiding: “Het is een technische opleiding die je onder andere opleidt tot ingenieur. Ik leer over alle aspecten rondom duurzaamheid. Door mijn kennis over duurzaamheid kon ik ook inhoudelijk iets bijdragen aan Young & Fair tijdens mijn stage.”

Sanne vertelt dat ze een stage zocht waar ze echt iets kon gaan doen en waar ze actief mee kon werken in een team: “Op de site van NJR zag ik vacatures voorbij komen voor verschillende vrijwilligersfuncties bij Young & Fair. Deze functies leken mij heel erg leuk. Maar omdat ik niet op zoek was naar vrijwilligerswerk, maar naar een stage, heb ik contact opgenomen met het bestuur van Young & Fair om te vragen of ik deze werkzaamheden ook als stagiaire kon gaan doen.”

De eerste stagiaire van Young & Fair

En dat kon dus? Maar je was wel de eerste stagiaire van Young & Fair. Hoe was dat? “Ik werd heel open en enthousiast ontvangen door het bestuur. Ik was de eerste stagiaire en ik ben samen met bestuursleden Vere en Franka gaan kijken wat ik kon gaan doen bij Young & Fair en hoe zij mij konden gaan begeleiden. Ik heb echt een band opgebouwd met het bestuur en dat is ook wat ik wilde. Ik wilde niet “de stagiaire” zijn, maar juist meewerken in een team. Er was een hele informele en betrokken sfeer waar ik heel veel ruimte heb gekregen om mijn eigen ding te doen.”

Sanne vertelt dat, dat ze zoveel ruimte kreeg, het juist ook leerzaam maakte. Het betekende ook dat ze veel eigen verantwoordelijkheid had:’”Ik heb geleerd hoe ik meerdere grote projecten naast elkaar kan combineren, zodat wel alles goed blijft lopen. Young & Fair heeft geen kantoor, hierdoor werkte ik ook vaak thuis. Dit vroeg van mij veel zelfstandigheid en eigen initiatief. Dat is wel iets wat je moet liggen. Ik vond die zelfstandigheid en verantwoordelijkheid wel fijn. En ik kon altijd terecht bij de bestuursleden.”

Werkzaamheden

Sanne heeft vier grote opdrachten gedaan tijdens haar stage. Ze is teamlid van de Masterclass geweest en heeft geholpen met de organisatie hiervan. Als coördinator van het scholenproject heeft ze contact opgenomen met scholen om gastlessen te geven. Ze heeft een advies geschreven over de verbetering van de handleiding voor de gastlessen en tot slot heeft ze onderzoek gedaan naar hoe Young & Fair de verbinding met vrijwilligers kan behouden? “Het scholenproject vond ik heel leuk om te doen. Ik heb zelf ook gastlessen mogen geven en dat is zeker iets wat ik vaker wil gaan doen. Naar aanleiding van het onderzoek heb ik een handleiding geschreven met tips voor het bestuur over hoe zij vrijwilligers kunnen blijven binden.”

Er zijn dus genoeg werkzaamheden te doen voor een stagiaire bij Young & Fair! Is het een aanrader? “Als je iets hebt met duurzaamheid, dan kun je zeker een bijdrage leveren aan Young & Fair. Belangrijk is dat je zelfstandig kan werken. Ik heb mijn stage afgesloten met een 8 en ik kijk terug op een leuke en leerzame tijd.”

Sanne, namens alle vrijwilligers en de bestuursleden bedankt en heel veel succes met je opleiding!

Lijkt het je na het lezen van dit stuk ook leuk om stage te lopen bij Young & Fair? Dat kan! Stuur een mailtje naar hrm@youngandfair.nl en we gaan kijken wat we voor elkaar kunnen gaan betekenen!