Door Sofie IJzerman, initiatiefnemer Fair Fashion Route

Op 7 januari was het dan eindelijk zo ver: de lanceringsavond van de Fair Fashion Route van Utrecht, een initiatief van het Fair Fashion Festival. Met de Fair Fashion Route willen we duurzame en eerlijke winkels op de kaart zetten. Op dit moment zijn dat er elf: allemaal uniek en stuk voor stuk dragen ze hun steentje bij aan een iets betere kledingwereld. De opkomst voor de tour was ondanks de regen goed: wat een ontzettende toppers zaten er tussen de deelnemers. Zelfs van buiten de stad kwamen de geïnteresseerde shoppers naar ons verzamelpunt op de Stadhuisbrug in Utrecht. Elk uur vertrok er een groep onder begeleiding van een Tour-Tjick of Stylist naar 3 à 4 van de deelnemende initiatieven.

Kadootje!

Kadootje!

We werden bij elke winkel zo ontzettend goed ontvangen. Hapjes, drankjes, zelfs cadeautjes en kortingsbonnen: ze hadden stuk voor stuk fantastisch uitgepakt. Tijdens de tour werd je niet alleen verwend maar ook nog eens goed geïnformeerd over de labels en de ideeën en idealen achter de winkel. Dit gaf je echt het gevoel dat je de winkel beter leerde kennen. De verhalen erachter zijn soms zo bijzonder en dat heb je in eerste instantie vaak helemaal niet door als je even bij een van deze winkels naar binnen wandelt.

De kou en nattigheid trotserend!

De kou en nattigheid trotserend!

Even een kleine greep uit het aanbod: Puha verkoopt alleen maar labels van jonge ondernemers met producten die voor het grootste gedeelte zijn geproduceerd in Nederland. Het Kaufhaus doneert flinke percentages aan het goede doel. Sisters is opgericht door twee zusjes die als afgestudeerden een passie voor vintage hadden en gewoon een winkel zijn gestart die er fantastisch uitziet.

Hier wordt aandachtig geluisterd.

Hier wordt aandachtig geluisterd.

We kijken terug op blije gezichten, zo nu en dan wat verwaterd, en winkeliers die zichzelf overtroffen hebben. Wij kunnen niet wachten een volgende editie te organiseren met hopelijk beter weer en nog meer prachtige initiatieven op de kaart. Hierbij de link naar onze aftermovie  door Chanel Trapman van MUMSTER. Vergeet niet de routekaart te checken op onze website, dan kun je de deelnemende winkels ook gewoon eens op eigen initiatief met een bezoekje vereren!