Door Machteld Houben, penningmeester

Toen ik als nieuw bestuurslid van Young & Fair de vraag kreeg welk project ik wilde coördineren hoefde ik niet lang na te denken: de Young & Fair Reis 2016!  Als ervaren reiziger met een studieachtergrond in niet-westerse culturen en ontwikkelingssamenwerking leek dit project mij op het lijf geschreven. Maar dat het een uitdaging zou worden en niet iets dat in een paar maanden geregeld is, dat was duidelijk: Het eerste reisproject van de stichting buiten de grenzen van Europa met een groep van 15 mensen. Vandaar dat de reis nu gepland staat voor eind 2016. We moeten dus nog even geduld hebben!

 

iStock_losse koffiebonenNa het verzamelen van de juiste groep reislustige vrijwilligers was het eindelijk zover: vrijdagmiddag 27 november vond de kick-off plaats, de eerste officiële meeting met het reisteam. Helaas kon niet iedereen erbij zijn, maar de eerste belangrijke beslissingen zijn genomen. Onder het genot van een kopje thee en de nodige Sinterklaas chocolaatjes  zijn de eerste knopen doorgehakt: het wordt een reis naar Ethiopië om de koffieketen in beeld te brengen! En waar kan dit beter dan in dé regio waar koffie zijn oorsprong vond, namelijk in Kaffa. Niet alleen de koffie vindt zijn oorsprong in Ethiopië, recentelijk zijn er ook de oudste mensenbotten ooit gevonden. Kortom een land vol met historie waar genoeg te zien is. Aan ons dus de uitdaging om er twee leerzame, inspirerende, maar natuurlijk ook leuke en mooie weken van te maken!

Wij zijn in elk geval begonnen met de organisatie. Wil je weten hoe het ons afgaat? Elke maand zal iemand uit het reisteam een blog schrijven met het laatste nieuws en wat leuke weetjes! Voor meer informatie: houd ook onze facebookpagina in de gaten!