In de #FFF15 photobooth!

In de #FFF15 photobooth!

Het zit er alweer op: het Fair Fashion Festival 2015, georganiseerd door Young & Fair en Fairtrade Utrecht. Dat less is more een fashion statement van vorig jaar is werd duidelijk tijdens alweer de derde editie van FFF. Niet alleen stond de Winkel van Sinkel dit jaar een hele zondag in het teken van eerlijke mode, ook in de Bibliotheek Utrecht en in maar liefst twee werfkelders aan de Oudegracht waren we te gast. Als vanouds kon je beneden in de Winkel van Sinkel onder het genot van een lekker kopje koffie met appeltaart genieten van live muziek van DitisLevi, Robin Yerah en Camilla Napkin afgewisseld door modeshows met kleding en accessoires van o.a. de merken die boven op de markt te koop waren. Op de verschillende locaties waren in totaal negen workshops en negen masterclasses te volgen. Daarnaast kon je de hele dag kleding ruilen in de bibliotheek met de meiden van de Kledingbibliotheek en voor je kinderen bij Kledingruil Krijg de Kleertjes. Er was veel te doen en er is veel gesproken over eerlijke en natuurlijk ook over oneerlijke mode. Maar mode kun je uiteindelijk toch gewoon het best laten zien. Dus bij deze: het Young & Fair fotoverslag van Fair Fashion Festival 2015, met foto’s van Emmar Sinnige.

De opening van FFF 2015 in de sfeervolle Winkel van Sinkel door Jolande Sap.

De opening van FFF 2015 in de sfeervolle Winkel van Sinkel door Jolande Sap.

Hier wordt serieus geshopt.

Hier wordt serieus geshopt.

Dit jaar ook veel aandacht voor ondergoed en basics, fijn dat dat nu ook eerlijk kan.

Dit jaar ook veel aandacht voor ondergoed en basics, fijn dat dat nu ook eerlijk kan.

Strike a pose: modeshows in de Winkel van Sinkel

Strike a pose: modeshows in de Winkel van Sinkel

Alle modellen en mode op een rij op het podium!

Alle modellen en mode op een rij op het podium!

Ook nieuw dit jaar: bruidsmode!

Ook nieuw dit jaar: bruidsmode!

Tijd voor muziek!

Tijd voor muziek!

 

Workshop van Urgenda in één van de werfkelders.

Workshop van Urgenda in één van de werfkelders.

Masterclass van Enschede Textielstad!

Masterclass van Enschede Textielstad!

Aan iedereen die het Fair Fashion Festival 2015 mogelijk heeft gemaakt: we hebben genoten!

Aan iedereen die het Fair Fashion Festival 2015 mogelijk heeft gemaakt: we hebben genoten!