Het is tijd voor een bestuurswissel. Deze zomer nemen we afscheid van drie bestuursleden; Wilmine van den Bosch, Lisanne van Geffen en Eke Kersten. Nelske Thalen als bestuurslid communicatie en Lorenz van der Ven als secretaris blijven nog even zitten.

Deze zomer gaan de drie nieuwe bestuurders beginnen. Tijd voor een introductie!

machteldMachteld Houben
Functie: Penningmeester – opvolger van Eke Kersten
Leeftijd: 28 jaar
Contact: penningmeester@youngandfair.nl (of machteld@youngandfair.nl)

“De eerste keer dat ik in contact kwam met Young & Fair was op de masterclass in Huissen. Ik had net mijn master International Development Studies afgesloten en zocht naar evenementen om te netwerken en meer kennis op te doen over duurzame ontwikkeling en eerlijke handel. Na een enorm inspirerend en gezellig weekend besloot ik mij aan te melden als vrijwilliger. Omdat het organiseren van het Fair Fashion Festival en een Masterclass zo goed was bevallen leek het mij een leuke uitdaging om mij ook actief in te gaan zetten binnen het bestuur. De manier waarop Young & Fair al jaren verschillende projecten organiseert waar met hart en ziel aan gewerkt wordt door vrijwilligers spreekt mij sterk aan. Elk jaar komen er meer mensen op de projecten af en weten wij steeds meer jongeren te informeren en enthousiasmeren voor fair trade en duurzaamheid. Hoe cliché het ook mag klinken, jongeren zijn de toekomst, en laten we hopen dat die toekomst door Young & Fair een stukje eerlijker en duurzamer wordt!”

vereVere König
Functie: Voorzitter – opvolger van Wilmine van den Bosch
Leeftijd: 20 jaar
Contact: voorzitter@youngandfair.nl (of vere@youngandfair.nl)

“Ik ben Vere König en studeer Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Komend jaar zal ik Wilmine opvolgen en jullie nieuwe voorzitster worden.
Naast mijn voorzitterschap zal ik mij bezig houden met de gastlessen die gegeven worden op de middelbare scholen. Dit spreekt mij zeer aan omdat je door deze gastlessen ook de jongste jongeren van onze doelgroep bereikt. Deze jongeren op een speelse wijze bijbrengen hoe belangrijk fair trade is, lijkt mij geweldig.

Daarnaast denk ik dat dit ook zeer belangrijk is; deze jongeren zijn immers de toekomst! Ik heb zin in dit avontuur en hoop met mijn enthousiasme een waardevolle bijdrage te leveren aan Young & Fair.”

Paula de Vogelpaula
Functie: Bestuurslid organisatie & projecten – opvolger van Lisanne van Geffen
Leeftijd: 26 jaar
Contact: paula@youngandfair.nl

“Iets doen voor de maatschappij, Nederland bewuster, gezonder en duurzamer maken, dat vind ik belangrijk. Al enige tijd was ik daarom op zoek naar een organisatie waar ik naast mijn huidige baan als vrijwilliger een maatschappelijke rol kan vervullen. Op een evenement raakte ik in gesprek met een vrijwilliger van Young & Fair. Het beeld wat zij schetste van deze jonge, energieke en volop in beweging zijnde organisatie maakte mij nieuwsgierig en enthousiast. Het toeval wilde dat er net gezocht werd naar nieuwe bestuursleden. Een gouden kans!

Vanuit mijn studies bestuurskunde en internationale betrekkingen zijn duurzaamheid en eerlijke handel terugkerende thema’s geweest die mij zeer interesseren. De mogelijkheid om een bijdrage te kunnen leveren samen met andere enthousiaste en creatieve jongeren die allemaal een duurzamere samenleving nastreven zie ik als een bijzondere kans. Ik kijk er dan ook met veel plezier naar uit om als bestuurslid organisatie & projecten de gelederen van Young & Fair te versterken om het potentieel van de organisatie nog verder te benutten.”

Heb jij vragen voor deze bestuurders? Mail ze dan gerust!

Ben jij ook geïnteresseerd in een bestuursfunctie? Op 1 januari 2016 komen er weer bestuursfuncties vrij. Wil je daar alvast informatie over? Of wil je alvast solliciteren? Stuur dan een e-mail naar hrm@youngandfair.nl of check tegen die tijd de website!