Jij en je telefoon zijn onafscheidelijk. Je appt en facebookt de hele dag. Maar wat weet je eigenlijk over de productie van jouw telefoon? En hoe zit dat met je laptop?

Erg eerlijk verloopt die productie niet. Vaak wordt je telefoon geproduceerd onder barre arbeidsomstandigheden en financieren we met de delving van grondstoffen ongewild burgeroorlogen in Afrika: conflictmineralen.

Logo -UU Green officeSamen met de Green Office Utrecht, nodigde Young & Fair europarlementariër Judith Sargentini uit om je bij te praten over wat er allemaal komt kijken bij de creatie van je phone; en wat zij daar in Europa aan wil doen. En niet alleen dat, Electronics Watch komt je bijpraten over welke rol de overheid en de universiteit spelen in de oplossing van dit probleem.

PROGRAMMA:
16.00-16.45  – Electronics Watch: de verantwoordelijkheid van de universiteit
16.45- 17.30 – Europarlementariër Judith Sargentini: Conflictmineralen

let op: het programma is in het Engels!

ENTREE: dit event bieden we GRATIS aan. Mocht je het erg waarderen dan kan je natuurlijk altijd eenmalige doneren aan Young & Fair.

Check het facebookevenement voor meer informatie en vergeet je daar niet aan te melden.