Paul MeijerDe Masterclass 2015 komt eraan en als iemand daar ons over kan bijpraten, is het wel de voorzitter Paul Meijer (29). Daarom is hij onze Vrijwilliger van de maand

Paul,  wanneer dacht je ‘die Masterclasses, die passen wel in mijn straatje’?
“Dat was twee jaar geleden, toen ik werkte bij de Belastingdienst. Mijn collega Nineke Verhoofstad  (toentertijd een van de organisatoren van de Masterclass) nodigde me uit om de Masterclass van 2013 bij te wonen. Ik vond het een heel leuk en inspirerend weekend! Het leek me daarom interessant om de Masterclass van het jaar daarop te organiseren en zo geschiedde.”

Wat waren jouw verantwoordelijkheden in 2014?
“Ik werkte met andere vrijwilligers aan het programma. We hebben samen verschillende thema’s uitgewerkt en ik richtte me op het thema eerlijke economie. Daarnaast zochten we sprekers die hier inhoudelijk over konden vertellen en maakten we het programma zo boeiend mogelijk voor onze deelnemers.”

Heb je dit jaar dezelfde taken?
“Nee, dit jaar ben ik voorzitter. Dit houdt in dat ik de vergaderingen leid, het overzicht over het weekend behoud en alles wat met de Masterclass te maken heeft coördineer.”

Sluiten de verantwoordelijkheden van de afgelopen twee jaar aan bij je huidige werk?
“Nee, maar dat is ook waarom ik mijn werk voor Young & Fair zo leuk vind. Ik werk bij de Belastingdienst Toeslagen bij de afdeling Toezicht. Dit sluit niet aan bij mijn studie International Development of met mijn interesse in eerlijke handel en duurzaamheid. Mijn studie en deze interesse komen wel terug in de Masterclasses. Daarnaast doe ik tijdens mijn vrijwilligerswerk organisatie- en bestuurservaring op, werk ik samen met leuke mensen en doe ik veel kennis op over de thema’s. Door deze positieve ervaringen en het succes van vorig jaar wilde ik natuurlijk ook de Masterclass van 2015 organiseren!”

Kun je ons een tipje van de sluier geven over de Masterclass van 2015?
“Jazeker. Dit jaar organiseren we de ‘Toekomsteditie’ van de Masterclasses. Dat betekent dat we door middel van de thema’s ‘deeleconomie’, ‘duurzame kleding’ en ‘de toekomst van eten’ deelnemers laten zien hoe duurzaamheid er in de toekomst uit kan zien.”

Waar kijk je naar uit?
“Als je in de organisatie zit, kijk je als team erg uit naar de eerste bevestigingen van de sprekers. Het is altijd spannend om reacties op onze uitnodigingen te ontvangen. Daarnaast kijken we altijd uit naar de eerste aanmeldingen voor het weekend.”

Van links rechts boven: Paul Meijer, Coendert Slendebroek, Micky van der Giessen, Elvira Claassen. Midden: Kay de Wolff , Machteld Houben en Lieke Willemsen. Beneden: Margo van den Berg en Lisanne van Geffen.

De organisatie van de Masaterclass 2014. Van links rechts boven: Paul Meijer, Coendert Slendebroek, Micky van der Giessen, Elvira Claassen. Midden: Kay de Wolff , Machteld Houben en Lieke Willemsen. Beneden: Margo van den Berg en Lisanne van Geffen.

Nineke Verhoofstad (vrijwilliger van januari) wil graag weten: Hoe zou je willen terugkijken op je loopbaan bij Young & Fair?
“Dat is moeilijk om te zeggen, omdat ik er nu nog middenin zit. Maar ik kijk op dit moment positief terug op mijn werkzaamheden voor Young & Fair. Zoals ik al zei: ik leer veel en ontmoet leuke mensen.”

Welke vraag heb jij voor de volgende vrijwilliger van de maand?
“Wat hoop je nog binnen Young & Fair te bereiken?”