Buiten is het koud. En als je de ruimte van de loods inloopt dan is het nog kouder. Maar wat een gezelligheid. Overal haardvuurtjes, een ronddraaiend restaurant, glühwein, bier en muziek. Ik ben bij het eet-avontuur: Vol van Smaak in Utrecht. En wat een eet-avontuur is het!

Maar ik ben hier eigenlijk heen gegaan voor het bier. Want ook op het gebied van bier is er tegenwoordig steeds meer keuze wat betreft lokaal bier. Ik spreek met de mensen van Vandestreek die vandaag met een kraampje aanwezig zijn. Vandestreek bier is lokaal bier dat wordt gebrouwen door twee broers uit Utrecht. Dat betekent dat het productieproces op kleinere schaal plaatsvindt. De gebroeders uit Utrecht experimenteren graag met verschillende smaken. Zij brouwen zowel pils als speciaal bier. Ik ben even nagegaan wat zij aanbieden in hun assortiment. En zij brouwen de volgende bieren:

Broeders – een fris hoppig tarwebierVan de streek 2

Dark Roast – een krachtig donker bier. De gebrande smaken komen uit gebrand mout en koffie.

Hiernaast brouwen ze een serie aan Hop Art bieren – een serie aan bieren in samenwerking met kunstenaars. Naast dat het bier een tof etiket heeft gaan de brouwers ook nog kunstig om met de smaken van het bier!

Ik moet zeggen: het bier smaakt goed en het smaakt naar meer. De smaken zijn verrassend en dat maakt zo’n biertje toch wel even anders dan de welbekende bieren die ik normaal drink. Het is dus zeker een aanrader om eens te kiezen voor een lokaal biertje.

De bieren van Vandestreek zijn in verschillende cafés in Utrecht te verkrijgen. Ook verkopen zij online verschillende proefpakketten, die leuk zijn om als cadeau te geven. Ik sluit de dag af met een heerlijke thaise zuurkool stamppot met garnalen en met toch nog maar een biertje.

In maart organiseert vol van smaak weer een evenement. Dan vieren zij de lente!