Tot voor drie maanden terug hadden we bij Young & Fair nog geen afdeling personeelszaken. Dat is best raar, dacht ik toen nog. Maar gelukkig, nu hebben wij Meike van der Krogt, coördinator personeelszaken. Ik sprak met haar af om eens kennis te maken.

Wie ben je?
Ik ben Meike, 23 jaar en HR coördinator bij Young & Fair. Ik kom uit Delft en woon nu zo’n 2,5 jaar in Utrecht. Ik heb eerst twee jaar communicatie en media gestudeerd en ben toen HRM gaan doen. Ik zit nu in mijn vierde jaar.

Meike

Meike van der Krogt

Wat doe je zoal in het dagelijkse leven?
Ik wilde eigenlijk altijd psychologie studeren. Ik heb een interesse voor psychologie, maar ik ben toch uiteindelijk HRM gaan doen. Ik doe nu een minor in Amsterdam die ik heel leuk vind. Het gaat over veranderingsprocessen binnen een bedrijf. Dat vind ik heel erg leuk en interessant. Verder vind ik het leuk om met vriendinnen af te spreken. Mijn favoriete plek in Utrecht is het café van de Douwe Egberts. Ik verzamel Douwe Egberts punten. Ik heb er al 40.000! In mijn vrije tijd schilder ik graag. Ik wil ook een cursus Japans schilderen gaan volgen.

Waarom ben je vrijwilligerswerk gaan doen?
Ik wilde graag vrijwilligerswerk doen om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ik ben bij Young & Fair gekomen via de vrijwilligerscentrale. Het sprak me aan, omdat ik bij Young & Fair heel veel ruimte krijg om de dingen te doen die ik graag wil doen.

Waarom bij Young & Fair?
Ik vind eerlijke handel belangrijk. Daarnaast vind ik gelijkheid erg belangrijk.

In hoeverre leef jij een duurzame levensstijl?
In de supermarkt koop ik niet alleen maar fairtrade producten of biologische producten. Vaak is dat omdat dit duurder is. Maar wat ik wel probeer is om bijvoorbeeld de producten in mijn koelkast eerst op te maken voordat ik nieuwe koop. Zodat ik niet onnodig eten weggooi of koop. Ik probeer creatief te zijn met eten, door met wat ik in huis heb een lekker gerecht te maken.

Is er iets wat jij graag zou willen bereiken of leren binnen Young & Fair?
Ik zou graag de vrijwilligers langer bij Young & Fair willen houden. Of in ieder geval kijken naar wat daarvoor nodig is en wat realistisch is om van vrijwilligers te vragen en verwachten. Ik ga hierover ook een onderzoekje opzetten. Ik zou daarnaast de vrijwilligers van Young & Fair meer samen willen brengen. Zodat er meer binding is tussen de verschillende commissies die er zijn binnen de organisatie.

Een vraag van de vorige vrijwilliger van de maand: Noem een moment waarop je trots was dat je een duurzame / eerlijke keuze gemaakt hebt.
Op het Fair Fashion Festival heb ik een workshop gevolgd. Een tas maken van oude kleren. Ik vond dit zo leuk, dat ik bedacht van de zak met oude kleren die ik nog had staan ook zelf tassen te gaan maken.

Welke vraag wil jij stellen aan de volgende vrijwilliger van de maand?

Wat lijkt jou een gaaf evenement dat Young & Fair zou kunnen organiseren?