Geef ons een korte introductie over jezelf: wat doe je in het dagelijkse leven, welke studie volg je? Wat is je favoriete stad, wat is je grootste ergernis, dat soort zaken.

Mijn naam is Lisanne van Geffen en ik ben klaar met de master Klinische Neuropsychologie. Daarnaast ga ik het aankomend jaar de onderzoeksmaster Neuroscience afronden, hopelijk inclusief een extra minor in duurzaamheid! Verder wielren ik graag of drink ik een drankje met vrienden. Mijn favoriete stad is Amsterdam en mijn grootse ergernis zijn lekke fietsbanden in de regen…

Voor sommige ben je al een bekend gezicht door de Masterclass, waar je coördinator van was. Hoe heb je dat ervaren en wat voor werkzaamheden doe je nu voor Young & Fair?

De masterclass is ontzettend leuk om te organiseren, er is veel ruimte om de ideeën van het team te realiseren en lezingen/workshops te organiseren die we zelf ook graag willen volgen. Daarnaast heb ik super veel geleerd, zowel organisatorisch als inhoudelijk. Ik ben zeker nog niet klaar met Young & Fair en ga het bestuur in! Momenteel ben ik bezig met het opzetten van de activiteiten werkgroep en neem ik langzaam de taken van Wieke over.

Heb je daarnaast nog tijd voor ander (vrijwilligers)werk? Wat voor werk zou je eventueel willen doen?

Ik doe verder geen vrijwilligerswerk. Ik heb dit wel gedaan bij EFPSA een vereniging die psychologie studenten uit Europa met elkaar verbindt. Ik zou nog wel graag als vrijwilliger mee gaan op een reis voor kinderen met een mentale stoornis of in een ander land bij een lokale organisatie willen helpen. Maar dat zijn toekomstplannen. Verder werk ik als roei instructrice. Als professionele baan zou ik graag in de duurzaamheidssector willen werken, bijvoorbeeld als adviseur.

DSCN0263Wat is de reden dat jij meer wil weten over duurzaamheid en eerlijke handel?

Naast de bekende overtuiging dat ‘het beter kan in de wereld’ vind ik het daarnaast ook heel uitdagende werkvelden. De transitie naar een eerlijkere en duurzamere wereld brengen vele complexe problemen met zich mee, die alle lagen van de maatschappij aangaan. De politiek, de bedrijven, de consument, de onderzoeksinstituten, etc. Om die te verbinden en tot een betere keten te komen, dat is wat er gaaf aan vind.

Op welke manier wil jij jongeren laten kennis maken met eerlijke handel en duurzaamheid? Waarom zouden zij meer over dit onderwerp moeten weten?

Mijn streven binnen Young & Fair is om beide onderwerpen positief te benaderen. Dus wat mij betreft ligt de focus niet uitsluitend op wat er nog niet goed gaat, maar juist op hetgeen dat er wél verbeterd is en op de innovatieve ideeën en initiatieven. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het hele verhaal wordt verteld, dus ook de kant van bijvoorbeeld de grote voedsel- of kledingindustrieën.

Elke maand wordt er een nieuwe Vrijwilliger van de Maand gekozen. Als je alles zou mogen vragen, wat zou je dan willen vragen aan de Vrijwilliger van de Maand Juli?
Wanneer en waarmee startte jou interesse voor eerlijke handel en duurzaamheid?

Ten slotte vast in deze rubriek, had jouw voorganger Vrijwilliger van de Maand Mei, Jochem, ook een vraag aan jou: Waarom wil je graag vrijwilligerswerk doen bij Young & Fair en niet bij een andere organisatie?

Ik wil graag werkzaam zijn bij Young & Fair omdat het een jonge organisatie die vol zit met enthousiastelingen. De leden zijn gedreven, gepassioneerd en hebben vele ideeën. Én er is veel ruimte om die ideeën te realiseren. Tevens wil ik graag bij Young & Fair werkzaam zijn omdat de stichting momenteel bezig is met professionaliseren, bijvoorbeeld door een meer continue geldstroom te realiseren, door in deze fase in te stappen doe ik enorm veel kennis op.