Tijdens de voorbereidingen van events moeten er veel beslissingen gemaakt worden. Dit is niet anders voor de Social Start-up Day van 13 september. Welke gastsprekers zijn geschikt voor de workshops? Welke strategie is het beste om sponsoren te werven? En wat is een redelijke prijs voor een kaartje? Maak kennis met de Young & Fair vrijwilligers die hierover het laatste woord hebben.

V.l.n.r.: Alwin Veldboom, Myrthe Biesmans, Wilmine van den Bosch en Geke Schrijver.

V.l.n.r.: Alwin Veldboom, Myrthe Biesmans, Wilmine van den Bosch en Geke Schrijver.

“De Social Start-up Day wordt georganiseerd om jonge sociaal ondernemers een duwtje in de rug te geven”,  aldus Geke Schrijver (24), coördinator van het event. Geke volgt de minor Ondernemerschap en wil een duurzaam bedrijf opstarten als ze klaar is met haar studie. Ze weet daarom als geen ander welke aspecten van het ondernemerschap tijdens de Social Start-Up Day uitgelicht moeten worden. “De financiering en de opzet van een businessplan zijn erg belangrijk voor mensen die in de toekomst een bedrijf willen opzetten. Daarom sluiten onze workshops op deze aspecten aan.”

Jonge ondernemers die al een bedrijf hebben opgestart zullen tijdens de Social Start-up Day ook aan hun trekken komen, volgens projectteamlid Alwin Veldboom (25) . De eindverantwoordelijke voor het dagprogramma begon dit jaar zijn eigen onderneming en weet: “Een businessplan is slechts een middel om je doel te bereiken, een momentopname. Ondernemen doe je niet alleen, een goed netwerk is zeker voor een sociaal ondernemer van groot belang. Daarnaast worden sociaal ondernemers met andere dingen geconfronteerd op het gebied van marketing en uitbreiding dan collega ondernemers. We coördineren daarom speeddate-sessies met gevestigde sociale ondernemers, een pitchwedstrijd en uiteraard ook een netwerkborrel.”

Het is super dat we met dit team al zoveel kennis en ervaring kunnen gebruiken.

Coach en netwerkman
Geke Schrijver en Alwin Veldboom maken sinds april deel uit van het Social Start-up Day team. Zij en de andere leden hebben elkaar goed leren kennen en nemen geen blad voor de mond als hen gevraagd wordt om hun coördinator en programmamaker te omschrijven.

Het projectteam bestaat niet alleen uit Geke Schrijver, Alwin Veldboom, Wilmine van den Bosch en Myrthe Biesmans. Ook Jelle van Liempt (rechtsonder op de foto) en Jasmijn van Es (linksboven op de foto) werken mee aan de Social Start-up Day. Van Liempt is verantwoordelijk voor de logistiek van het event en Van Es en neemt de vormgeving voor haar rekening.

Het projectteam bestaat niet alleen uit Geke Schrijver, Alwin Veldboom, Wilmine van den Bosch en Myrthe Biesmans. Ook Jelle van Liempt (rechtsonder op de foto) en Jasmijn van Es (linksboven op de foto) werken mee aan de Social Start-up Day. Van Liempt is verantwoordelijk voor de logistiek van het event en Van Es en neemt de vormgeving voor haar rekening.

“Geke is onze coach. Ze  bewaakt de visie van ons event en ze stimuleert anderen om hun doelen te bereiken”, meent Wilmine van den Bosch (19), bestuurslid en secretaris van Young & Fair.

Veldboom wordt als ‘de netwerkman’ omschreven. “Hij weet als geen ander wat onze beoogde doelgroep wel of niet interesseert, omdat hij zelf onderneemt en hij veel startende ondernemers kent”, zegt Myrthe Biesmans (24), fondsenwerver binnen het projectteam.

Kennis en ervaring
Myrthe en Wilmine ontdekten Young & Fair op dezelfde manier. “Ik zocht naast mijn vorige baan een nieuwe uitdaging en Wilmine zocht een extra activiteit naast haar studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap. We hebben via de Vrijwilligerscentrale allebei Young & Fair gevonden en zijn erg enthousiast over deze jongerenorganisatie geworden”, zegt Myrthe.

De fondsenwerver is bedrijfskundig adviseur. Haar expertise met bedrijfsstrategieën, financiële vraagstukken en het opzetten van projecten komt volgens coördinator Geke Schrijver goed van pas bij de Social Start-up Day. “Het is super dat we met dit team al zoveel kennis en ervaring kunnen gebruiken”, aldus Geke. Ze is zich ervan bewust dat er nog veel voor het event moet worden geregeld, zoals gastsprekers, extra sponsoren en posters. “Ik heb er echter vertrouwen in dat dat met dit team helemaal goed komt en dat het een hele interessante dag gaat worden!”

Ik heb er echter vertrouwen in dat dat met dit team helemaal goed komt en dat het een hele interessante dag gaat worden!

Wist je dat…

…Geke Schrijver ook ‘de coach’ wordt genoemd omdat ze op een teamavond een trainingsjack aanhad tegen de kou?

…Alwin Veldboom rechtsback is in het Amsterdamse voetbalteam Odysseus Heren 11?

…Wilmine van den Bosch enthousiast is over ondernemen, maar dat ze zelf geen LinkedIn heeft?

…Myrthe Biesmans volgens het projectteam de perfecte vegetarische barbecues kan organiseren én de dresscode business casual ownt?

…Jelle van Liempt Politicologie studeert en actief is voor GroenLinks?

…Jasmijn van Es zelf ook sociaal ondernemer is?

 

Climate-KIC is de hoofdsponsor van de Social Start-up Day.

SSD#14 wordt mede mogelijk gemaakt door Climate-Kic