Door mij in te zetten voor Young & Fair kan ik mijn kennis vergroten en tegelijkertijd anderen van kennis voorzien.

Vertel kort eens iets over jezelf: word je liever Mick of Micky genoemd, hoe jong ben je, wat voor familie heb je, studeer je, wat is je favoriete kleur en waarom, ben je bang voor Stokstaartjes? Dat soort dingen.

Mijn echte naam is Micky, maar je mag me we ook wel Mick noemen hoor. Het maakt me niet uit. Ik ben 28 lentes jong en ben afgestudeerd jurist. In mijn vrije tijd ben ik vaak aan het sporten, het liefst wielrennen of roeien, maar je kunt me ook veel achter mijn drumset vinden of met mijn neus in een goede biografie. En een favoriete kleur… Uhm… PAS.

Micky

Hoe ben je erbij gekomen om vrijwilligerswerk te gaan doen, in plaats van bijvoorbeeld deze tijd te besteden aan betaald werk, en wat maakt het voor jou lonend om te doen?

Na mijn afstuderen heb ik een eigen onderneming opgestart in racefietswielen. Ondanks dat ik hier met plezier aan werk, mis ik het contact met collega’s. Door middel van het organiseren van evenementen als vrijwilliger, bijvoorbeeld de Young & Fair Masterclass, kom ik in contact met andere pas afgestudeerden en kan ik ideeën uitwisselen met hen.

Je bent de honderdste vrijwilliger bij Young & Fair, natuurlijk een hele eer, maar waarom heb je eigenlijk ervoor gekozen om juist bij deze organisatie vrijwilligerswerk te gaan doen?

Inderdaad, een hele eer! Daarnaast ook erg onverwacht, aangezien ik pas sinds februari bij Young & Fair betrokken ben. Duurzaamheid is iets wat mij al langere tijd interesseert, maar waar ik nog (te) weinig van af wist. Door mij in te zetten voor Young & Fair kan ik mijn kennis vergroten en tegelijkertijd anderen van kennis voorzien.

Ook maak je deel uit van ons Masterclass-team. Kun je iets vertellen over dit project, wat voor uitdagingen kun je hierin aangaan en waarom is het zo leuk om hieraan te werken?

Ik houd mij bezig met de financiën en ben dus voornamelijk bezig met subsidie en fondsen aanvragen. Daarnaast houd ik de begroting bij, zodat we zeker niet met verlies gaan eindigen! Inmiddels hebben we al aardig wat sponsoren binnen. Nu moeten we er nog voor zorgen dat er genoeg mensen naar onze Masterclass komen.

Elke maand wordt er een nieuwe Vrijwilliger van de Maand gekozen. Als je alles zou mogen vragen, wat zou je dan willen vragen aan de Vrijwilliger van de Maand april?

Hoe zag jouw Koningsdag er vorig jaar uit?

Uiteraard had Vrijwilliger van de Maand februari, Robert, ook een vraag aan jou: Wil jij ooit nog eens vrijwilligerswerk doen in het buitenland en voor welk goed doel zou dit dan zijn? 

Iets dergelijks heb ik eigenlijk voorlopig niet op de planning staan. Maar als ik dat zou doen, zou ik me waarschijnlijk middels een sportactiviteit inzetten voor een goed doel; dus fietsend de wereld over of roeiend de oceaan oversteken om geld in te zamelen. Dat lijkt me een leuke uitdaging!