We stellen je voor aan Wilmine van den Bosch: “Sinds december 2013 ben ik actief bij Young & Fair als secretaris. Ik studeer in Utrecht en zit in het tweede jaar van mijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschappen. Een studie die zich, naast overheid en semi-overheid, ook richt op de non-profit sector van de samenleving. Juist die sector heeft me altijd al geïnteresseerd. Ik ben sterk maatschappelijk betrokken en voel mij verantwoordelijk voor de wereld om mij heen.”

Door onze redactie

Naam: Wilmine van den Bosch

Leeftijd: 19 jaar

Studie / werk: 2e jaars Bestuurs- en Organisatiewetenschappen

Hoe ben je bij Young&Fair terechtgekomen? Via de vrijwilligerscentrale Utrecht. Vanwege mijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschappen wilde ik heel graag bestuurservaring opdoen in de praktijk. Om die reden ben ik opzoek gegaan naar een functie waar ik veel van zou kunnen leren. Toen ik Young & Fair tegen kwam, was dat meteen een match. Duurzaamheid en fair trade hebben altijd al mijn interesse gehad. Dat ik deze twee passies kon combineren is voor mij een uitkomst. 

Wat is je mooiste reis geweest? In 2012 ben ik met de organisatie World Servants op een werkvakantie gegaan naar Malawi. Die reis heeft grote indruk op mij gemaakt. We verbleven in een klein, arm dorpje en bouwden drie weken lang samen met de bevolking aan een school. Daar heb ik met eigen ogen kunnen zien wat het belang van eerlijke handel is.

Wat is jouw droombaan? Oei, deze vraag vind ik heel moeilijk. Ik ben ontzettend blij als ik mijn talenten kan inzetten voor een leuke organisatie die zich inzet voor een hoger doel. Zoiets als Young & Fair dus eigenlijk, haha.

Wat is jouw favoriete fairtrade product? Thee! Ik drink zelf ontzettend veel thee. Ik begin de dag nooit zonder en ben fan van allerlei verschillende smaakjes.

Elke maand wordt een nieuwe vrijwilliger van de maand gekozen. Welke vraag zou jij de vrijwilliger van de maand februari willen stellen? Stel je huis staat in brand en je kunt nog één ding meenemen naar buiten. Wat neem je mee?

En tot slot de vraag van vrijwilliger van de maand november, Lisa, aan jou: Stel, je krijgt één miljoen euro. Maar er is een voorwaarde: je moet er iets maatschappelijk verantwoords mee doen. Wat doe je met dit geld? Allereerst de kas van Young & Fair maar eens flink spekken!