Op woensdag 27 november zal weer de jaarlijkse filmavond van Young&Fair plaatsvinden! Het thema is dit jaar uitbuiting in eigen land. We zullen kijken naar de documentaire: Sterke Vrouwen. Spreker Francien Winsemius van stichting Fairwork zal daarna een toelichting geven op de film.

Jaarlijks worden duizenden mannen, vrouwen en kinderen in Nederland het slachtoffer van mensenhandel. Een groep vrouwelijke slachtoffers verbreekt het stilzwijgen en maakt een vuist tegen deze misdaad. Bijzonder, want verreweg de meeste slachtoffers van mensenhandel durven zich uit schaamte en angst voor represailles niet uit te spreken.

Stichting FairWork wil moderne slavernij in Nederland voorkomen en bestrijden, de slachtoffers zichtbaar maken en ondersteunen. FairWork fungeert als een ontwikkelcentrum voor campagnes, trainingen en kennis op het gebied van signalering en begeleiding van slachtoffers van arbeidsuitbuiting. Uitgangspunt voor FairWork is dat we niet alles doen, maar dat we anderen stimuleren om hun verantwoordelijkheid te nemen.

De filmavond zal plaatsvinden in café Averechts aan de Lijsterstraat 49 in Utrecht. De film begint om 19:30en de avond zal afgelopen zijn rond 21:30. Kosten zijn €5 inclusief welkomstdrankje. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.