Met ingang van de maand oktober start Young & Fair een nieuwe rubriek: de Vrijwilliger van de maand. Elke maand zet Sophie, bestuurslid vrijwilligers en projecten, één vrijwilliger in het zonnetje. Deze maand is gekozen voor Machteld Houben, lid van het programmateam van het Fair Fashion Festival. Dit festival vindt eind deze maand plaats, op 27 oktober, in de Winkel van Sinkel in Utrecht. Machteld en haar team werken sinds april aan de organisatie van dit festival.

Naam: Machteld Houben
Leeftijd: 26 jaar
Studie / werk: Afgestudeerd aan de UU (Bachelor Culturele Antropologie en Master International Development Studies)

Hoe ben je bij Young & Fair terechtgekomen?
Ik zag via de Facebook-pagina van mijn studie iets over de Masterclass Duurzame Ontwikkeling die georganiseerd werd door Young & Fair. Ik was heel enthousiast en heb mij meteen ingeschreven voor dit weekend. Toen ik aan het einde van het weekend hoorde dat Young & Fair nog op zoek was naar vrijwilligers heb ik mij meteen aangemeld.

Wat vind je leuk aan Young & Fair?
Dat jullie een boodschap op een hippe leuke manier proberen te brengen, in plaats van alleen maar belerend te zijn. De manier van aanpak zal jongeren veel meer aanspreken. Niet alleen maar negatieve informatie over hoe het níet moet, maar juist laten zien hoe het wél moet en kan.

Young & Fair is een jonge organisatie, we groeien elk jaar. Wat mist Young & Fair op dit moment nog volgens jou?
Wat mij betreft zou Young & Fair wat meer grote sponsors kunnen gebruiken en nog meer naamsbekendheid moeten krijgen. Dat is er nu nog te weinig!

Wat is je favoriete fair trade product?
Fairtrade hagelslag! Elke dag op mijn boterham.

Wie zou jij nomineren om Vrijwilliger van de maand te worden? Welke vraag zou jij hem of haar willen stellen?
Ik ben niet zo bekend met de vrijwilligers buiten onze eigen werkgroep om, dus dat zou ik niet kunnen zeggen, helaas. Een vraag zou kunnen zijn: Wat is je belangrijkste motivatie om je vrijwillig in te zetten voor Young & Fair?