Stichting Young & Fair en CNV Jongeren hebben de handen ineen geslagen om gastlessen ‘Eerlijke Handel’ te verzorgen voor het voortgezet onderwijs. Het doel van deze gastlessen is om leerlingen van 15 à 16 jaar kennis te laten opdoen van eerlijke handel en bewust te maken van de herkomst van alledaagse producten zoals kleding en mobieltjes.

Op woensdagavond 23 oktober vindt de Kick Off van het Gastlessenproject plaats. Tijdens deze avond wordt je meegenomen door de productieketen van kleding. De Fair Wear Foundation (FWF), een organisatie die opkomt voor de arbeidsomstandigheden in de kledingketen, zal een lezing verzorgen. Daarna zullen wij het simulatiespel dat speciaal is ontwikkeld voor dit project uitleggen en spelen met de aanwezigen. Na afloop is er een borrel.

De inloop is vanaf 18:00 uur, om 18.15 uur vindt de eerste presentatie plaats. De Kick Off vindt plaats op het kantoor van CNV (Tiberdreef 4, Utrecht). In de uitnodiging staat het volledige programma van de Kick Off van 23 oktober. 

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar gastlessen@youngandfair.nl ovv ‘Aanmelding Kick Off’.