Great minds think alike. Dat blijkt maar weer, er waren verschillende picknicks aan de gang op het veld van park Lepelenburg tegen de tijd dat ik daar aan kwam. Licht weifelend stond ik op het gras, bewapend met mijn bordje, bekertje en mes. Het eerste evenement van Young & Fair dat ik zou bijwonen, dus ik wist niet welke picknick ik moest hebben. Het verschil tussen een ‘fair’ picknick en een gewone picknick valt niet direct op. Gelukkig werd ik snel opgevangen bij de picknick waar ik moest zijn.

Door Iona van Dijk

De ingrediënten voor de picknick spreken voor zich: een bij voorkeur groene locatie buiten, meerdere mensen, wat te eten. Het resultaat is gezelligheid. De zon deed wellicht niet zijn best die zondag, maar dat deerde niet. De Young & Fair picknick vond plaats op een kleurige aaneenschakeling van kleedjes. In het midden bevond zich een aanzienlijke verzameling aan lekkernijen, allemaal fair natuurlijk, iedereen er om heen in kleine groepjes. Het is simpel, gewoon aanschuiven ergens. Bij bekenden, maar ook nieuwe gezichten opzoeken en een praatje maken. Samen genieten van het eten, van de eerlijke energiedrank tot het broodje pindakaas en een appel. Tegelijkertijd leerde ik mensen een beetje kennen. Bij een gesprek werd er al vooruit geblikt op de Greenfair van 15 september.

 

De sfeer was goed, ontspannen. Het was goed te merken hoe mensen bleven hangen tot ze echt weg moesten. Datzelfde gold voor mij, het simulatiespel eerlijke handel zou net beginnen toen ik op stond van de kleedjes, spijtig dat ik niet meer tijd had. Op naar 15 september, voor het volgende evenement.